התנגות חריגה של בת 3.5

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

27/04/2014 | 23:17 | מאת: שירי

שלום רב, בתי בת 3.5 ילדה נמרצת ומלאת חיים, ילדה יחידה. לפני כמה ימים חזרנו מטיול משפחתי של כמעט שבועיים בחו"ל. בטיול חשתי שינוי התנהגותי שבו היא מרשה לעצמה לנהל אותנו ולהפעיל אותנו, מחשש למבוכה ואי נעימות התרנו לה התנהגות זו. כמה ימים של הסתגלות חזרה לשגרה אפשרה לדברים לחזור כמעט לקדמותם. מזה שלושה מים אני שומעת אותה מאיימת לדוגמא: "אם לא תתני לי X אני יהפוך לך את כל הכסאות" (להפוך משמעו להשכיב על הרצפה). התעלמתי מאמירתה זו והיא לא עשתה כן. בנוסף, היא עושה מעשים מזיקים מכוונים לדוגמא: אתמול כעסה על שביקשתי לא תקום בזמן שאני מנקה את הרצפה וכתגובה הפילה עציץ לרצפה. דוגמא נוספת, בזמן שהותנו בספריה היא היתה עסוק בברזיית המים ובמילוי כוס חד פעמית. ביקשתי ממנה, בתקיפות, לסיים עם הכוס על מנת שנמשיך לקרוא בספר. בתמורה היא שפכה את המים מהכוס. בשני המקרים חשתי בלבול ולא ממש ידעתי כיצד להגיב ולכן עם העציץ מנעתי ממנה ממתקים(באופן מפתיע קיבלה את הגזרה ואפילו הציעה היכן לשים את הממתקים שישמרו) בשפיכת המים מנעתי ממנה טלויזיה וזאת אחרי שעזבנו את הספריה כתוצאה משפיכת המים. אני מאוד מוטרדת ומבולבלת, כיצד עלי לנהוג? חשוב לי מאוד היחסים איתה ואני מרגישה שיא חומקת לי מבין האצבעות. אודה לכם על כל נקודת מבט או התיחסות שתסייע לי בהתמודדות. בברכה, שיר

שלום לך שירי, רציתי לשאול האם הבת שלך היא בת בכורה ויחידה? מה חושב האבא של הילדה על ההתנהגויות הללו? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות