שלום לכולם , האם יש שלב שנקרא מרד גיל שנה ?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

30/10/2013 | 13:21 | מאת: אמא

בני בן שנה לאחרונה שמתי לב שהוא בודק את הגבולות שלנו ,אם הוא לא מקבל את מה שהוא רוצה הוא משתטח על הריפצה בצעקות ודופק את הרגליים על הרצפה או שאם הוא עומד סביב השולחן הוא דופק את היד על השולחן והרגל על הרצפה או שפשוט הוא עושה כל קולות של כעס עם התאמצות ממש מביע כעס , כל החלפת טיטול אנחנו רודפים אחריו בבית הוא עוד זוחל לא הולך עד שאנחנו מצליחים לשים לו טיטול נקי, להלביש אותו נהיה סיוט, אם אנחנו אומרים לו לא באסרטיביות התגובה היא צחוק וממשיך לגעת ולעשות את הדברים תוך כדי שהוא בודק איך אנחנו מגיבים ובצחוק. איך מציבים גבול לתינוק בן שנה ? איזה "עונשים" אפשר לתת לתינוק בן שנה שיבין את המסר שמה שהוא עושה מסוכן או אסור.

שלום לך אמא, אני לא הייתי מציע להעניש תינוק בן שנה. חשוב להמשיך בדרך של העשייה עד שיתרגל. אולי להחליף לו בתוך חדר סגור בלי הרבה גירויים , או להראות לו ספר כך שיוכל לעיין בו כאשר אתם מחליפים לו. אהוד גלבוע

05/11/2013 | 09:16 | מאת: אמא

ההתנהגות שלו היא לא רק התנגדות להחלפת טיטול או בגדים אם אוסרים עליו לעשות משהו כמו לרוקן את כוננית הספרים מהספרים אז אנחנו לא זוכים כל כך לתגובה ממנו למרות שאנחנו מזיזים אותו מהמקום הוא חוזר אליו שוב ושוב למשך שעה ועדיין לא מוותר האם יש כלים להתמודד עם הצבת גבולות מבלי שנרגיש את הצורך להרים ידיים .? למרות ההתמדה שלנו איתו ובהצבת גבולות הוא לא מוותר איך מתמודדים עם ילדים עקשנים יותר ? תודה על תשובתך

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות