חייבת עזרה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/08/2013 | 08:49 | מאת: לירון

שלום, שמי לירון אני נשואה ויש לנו 2 ילדים הגדולה בת 5 והקטן בן שנה וחצי. השאלה מתמקדת בבן הוא שובב בצורה שקשה להגדיר הוא מאוד חכם ומבין ה-כל גם מה שאנחנו חושבים שהוא לא מבין. הוא לא מקשיב והוא מנסה אותנו בכל דרך אפשרית ובכל דבר אפשרי כל דבר שלא מוצא חן בעינו הוא צועק וגם אם אנחנו מענישים אותו זה לא מזיז לו הוא פשוט מוצא ישר משהו כדי להעביר נושא. הוא כל הזמן מציק ומרביץ לבת הגדולה. אין לי אפשרות ללכת איתו לבתים אחרים הוא הכל נוגע מתפס והוא יודע שהוא עושה דברים אסורים כי תוך כדי המעשה הוא גם מסתכל עלינו לראות את התגובה. הדרך היחידה להרגיע אותו זה לצאת איתו לסיבוב עם העגלה או ללכת לגינה רק שם הוא משוחרר. חשוב לי לציין כי הוא מקבל הרבה חום ואהבה ובגלל השובבות כל היחס והצומת לב מופנית אליו כי פשוט אין ברירה אחרת. עוד משו קטן יש לו קטע שהכל הוא זורק (אוכל בקבוקים משחקים...) וכשאנחנו כועסים ולפעמים נותנים מכה ביד הוא פשוט מחזיר לנו והוא חושב שזה משחק... אני מותשת מאוד אין לי כוחות עד השעה שבע שהוא הולך לישון וגם שנת הלילה שלו היא לא רציפה בכלל הוא מבקש לאכול

שלום לירון, נראה לי שאת זקוקה ליעוץ כיצד להתמודד עם הבן. זה אחרת לגדל בן ובת לדעתי. אני חושב שאת נותנת לו לנהל אותך ומתקשה לנהל אותו. אולי את חוששת שזה יפגע בו. אולי את מחכה שהוא ירגע לבדו. אני ממליץ על הדרכת הורים . וגם על הספר שכתבתי - זוגיות והורות. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות