נטייה משפחתית להשמנה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

18/08/2013 | 14:13 | מאת: אורית

שלום, לי, לבעלי ולשני הילדים (בן 8 ובת 6)יש נטייה מאוד משמעותית להשמנה. גם אני וגם בעלי היינו ילדים שמנים ועד היום נאבקים עם המשל ומנסים דיאטות כל הזמן.. בשנים האחרונות גם שני הקטנים שלנו נהיו ילדים שמנמנים ואנחנו מאוד דואגים. אנחנו גרים בהוד השרון וחברה שלי הסבה את תשומת לבי למבצע שיש בספורטן (כמו קאנטרי..) בעיר של מנוי מסובסד להורים וילדים. אני חושבת שאולי כדאי שנעשה מנוי משפחתי ונתחיל ללכת באופן קבוע כל אחד לחוג ספורט שמעניין אותו. מצד שני, אני לא רוצה להכניס לילדים יותר מדי לראש את עניין ההשמנה כדי שלא יפתחו הפרעות אכילה חלילה. האם הרעיון יכול להיות טוב עבורנו? תודה

שלום אורית, אכן ילדים לומדים מההורים שלהם איך לאכול וכפי הנראה אתם אוכלים כך שהשמנתם. אולי הדברים התקיימו בילדותכם , אבל אורח החיים הזה ממשיך גם עתה בבגרותכם. אם תצליחו לשנות את אורח החיים שגורר עודף משקל, אז יש סיכוי טוב שגם הילדים שלכם יגדלו ולא יהיו בעודף משקל. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות