חרדת נטישה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

18/08/2013 | 03:29 | מאת: Roncha

שלום, יש לי שני ילדים מקסימים, בת שנתיים וחמש ובן שנה וחצי. לפני כחצי שנה בעלי נפטר בעקבות מחלת הסרטן. בתי התחילה בשבועיים האחרונים להיצמד אליי- ללכת לאן שאני הולכת, היא כל הזמן רוצה שאהיה בטווח הראיה שלה מה גם שזה מקשה את הפרידה בבוקר בגן. לי זה נראה נורמלי ואפילו מובן שהיא מתנהגת כך אך האם יש ליחס זאת למצב החדש? בנוסף אני רוצה להעביר את שני הילדים לגן חדש במקום המגורים, האם מומלץ או ששינוי נוסף יכול להזיק? אנחנו כרגע בחופשה שבועיים וחצי.

שלום לך, הצטערתי לשמוע את האובדן הגדול שקרה לכם. הילדה נצמדת אלייך משום חוסר הביטחון שעובר עליכם בעקבות האובדן הגדול. אני מניח שכולכם עדיין באבל כזה או אחר וחשים את החסר של האבא. אני הייתי מציע לך להיעזר במשפחה בתקופות הראשונות הללו. כדי שהילדים ירגישו שהם מוקפים משפחה למרות האובדן. פחדי הפרידה נראים לי קשורים למצב הזה. מה את עושה? האם את נשארת עם האח הקטן בבית , או שאת יוצאת לעבוד? האם חשבת על אפשרות לקבל עזרה רגשית , או תמיכה רגשית? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות