התנהגות חצופה של בת 11 וחצי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

04/08/2013 | 22:39 | מאת: הדס3

שלום רב, אני גרושה אמא לילדה בת 11. חכמה, חברותית מאוד.חייה כשנתיים עם בן זוג. אבי הילדה רואה אותה בהסדרי ראיייה קבועים. בכמה חודשים האחרונים נראה שהילדה ממש נכנסה לגיל ההתבגרות ועונה לי בחוצפה רבה. לצערי מקבלת רוח גבית ותמיכה מאביה. (הוא איש שבביתו מאוד קשה ואסרטיבי באופן כללי וגם עם הילדה). אני היא הרכה והמפנקת. ונראה שבתקופה זו החלה לפרש את הדברים כחולשה ועונה בחוצפה רבה. "מה לעשות, ככה זה. בגלל שביקשתי אותה להחליף סדרת טלויזיה בה צפתה בדיוידי במשך כ4 שע. נעמדה מול הטלויזיה ולא אפשרה לשנות. כשניתקתי את החוט זרקה את השלט בחוזקה על הרצפה. אחכ הלכה לחדר ולקחה איגרת ברכה מושקעת שכתבתי לי עד כמה אני אוהבת אותה וכמה היא מדהימה - וקרעה אותה לגזרים ולפח ואמרה כל מה שכתוב כאן זה שקר. נכנסה לחדר והתחילה לפזם כאילו כלום לא קרה. שבוע שעבר כיון שאמרתי משהו שלא מצא חן בעיניה נכנסה אליי לחדר ודחפה לי לפה תוך כדי שאני עונה לה חתיכת פלסטיק של ארטיק... מה עושים? מהאבא למרות ניסיונותיי לרתום אותו לחזית מאוחדת לצערי לא הצלחתי לקבל תמיכה. אשמח לעצה כלשהי.

שלום הדס, לדעתי זו טעות לבקש את עזרת האב. זה סימן חולשה שרק יגביר את ההתנהגות הבעייתית של בתך. אני הייתי מציע שתחשבי עם בן זוגך , איך אתם שמים לה גבולות . יתכן שכדאי להתיעץ עם פסיכולוג\ית לגבי איך לעשות את התהליך הזה בצורה שתקדם. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות