איך מספרים לילדים?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

01/07/2013 | 14:31 | מאת: אפרת

שלום, בעלי ואני נשואים 8 שנים ויש לנו 2 ילדות, האחת בת שנה ו-9 חודשים והשנייה בת 5 שנים.לאחר הרבה שנים של מערכת יחסים לא טובה שמלווה בהרבה מריבות, החלטתי שאני רוצה להיפרד. לבינתיים אנחנו מנסים הפסקה בה בעלי יעבור לגור אצל הוריו. שאלתי היא, כיצד מספרים זאת לילדה (אני לא לוקחת בחשבון את הקטנה)? ברור לי מה הדרך לספר כאשר זאת פרידה אך לא כשזאת הפסקה שהתוצאות שלה עדיין לא ידועות.אודה לעזרתך/כם.

שלום אפרת, אני הייתי מציע לך לספר לה בדיוק מה שקורה. שאתם כבר פחות אוהבים ולכן אתם נפרדים. אני הייתי שמח אם הייתם יכולים לחדש את האהבה שהייתה , אולי בעזרת טיפול או יעוץ זוגי או אישי. וכך הילדות אולי היו נפגעות פחות. אבל , אם הדברים לא הפיכים , כדאי לאמר לה את האמת ולסיים את הקשר הכי מהר שאפשר ואז לבנות קשר חדש שבו תהיה לך אהבה. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות