בעיה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

19/05/2013 | 12:36 | מאת: אמיר

נשואים כ 4 שנים. לאחרונה התחילו אצל אישתי שאלות ותהיות על טיב יחסינו הזוגיים. עברנו המון קשיים שלא קשורים אחד לשניה אלא ריבים במשפחות קשיי עבודה ועוד, ופתאום לאחר שיש שקט יחסי בגזרה נוצרה אצל אישתי הצורך לעלות כל מיני שאלות, התחושה היא שהיא כאילו בסוג של תהליך עצמי של חיפוש ושאלות מה טוב בשבילה. חשוב לי לציין שאנו מאוד מאוד אוהבים אחת את השנייה, יש בנינו תקשורת מעולה,ערבות הדדית, דאגה ולמעשה הכול. הטענה העיקרית של אישתי היא באובדן התשוקה, תחילה היא אמרה שמדובר על משהו פיסי (השמנתי והיא אמרה לי שזה מפריע לה - כרגע אני בדיאטה ועושה ספורט ויורד במשקל) ולאחרונה היא טוענת שיש משהו ביחסים בנינו שמרגיש לה כאילו היא אמא שלי או אחותיאו אישתי, כלומר היא אומרת שהאהבה שלה אלי היא עצומה רק שהיא לא בטוחה שהיא האהבה הנכונה. בנוסף היא כל הזמן מציינת שהיא פתאום מרגישה לא במקום שלה, היא מחפשת תיקופים סימבולים כמו שירים מסוימים ואחרים למציאת המציאות שהיא רוצה.. עוד דבר שמאפיין את כל אחד מאיתנו הוא שאני מוכן לשמור על הנישואים בכל מחיר ואילו היא עם יד קלה על ההדק, כלומר מאז הוא מתמיד היא אמרה שאם משהו לא הולך צריך לשנות (אני חושב שזה משהו שמאפשר לה למתוח את הקווים איתי... בידיעה שאני אלחם). היא החלה טיפול פסיכולוגי אישי לפני חודש וחצי וכרגע המטפלת אמרה לה שנדרש טיפול זוגי אצל מטפל אחר כלומר אוביקטיבי אנו שנינו מוכנים לטיפול הזוגי, לפי מה שהיא אומרת היא רוצה שהטיפול יצליח ואני כמובן רוצה לשמור על שלמות המשפחה. אגב גם לי מפריעים מספר דברים אבל אני מבין שאין מושלם ומקבל אותם. דבר אחרון לפני השאלות, אישתי אדם שבאופיו ממצה מאוד מהר, מעולם היא לא הצליחה להחזיק זוגיות יותר משנה ואילו איתי היא כאמור מספר רב יחסית של שנים... מספר שאלות ברשותך: 1.האם ניתן לעשות סוג של פיין טיוניניג לאהבה כלומר להפוך אותה לאהבה יותר של גבר לאישה? 2.האם טיפול זוגי יכול להועיל? 3.האם סקסולוג יכול לעזור - אגב השאלות והתהיות אצלה החלו במקרה או שלא במקרה אחרי שקראה את 50 גוונים של אפור ( התחושה שלי כאילו נפתחו לה העינים, כלומר היא גילתה שיש משהו מאוד מרגש). 4.האם לדעתך העובדה שפתאום יש שקט מסביבנו ולמעשה נגמר האתגר גורם לה לעלות שאלות כאלו והאם ניתן לאתגר אותה באופן ייזום ? בכל מקרה המון תודה,

שלום אמיר, התשובות לשתיהשאלות הראשונות הן חיובי. אני חושב שניתן לחזק את האהבה כפי שאהבה פוחת כך ניתן להגביר אותה. אני מציע לזוגות שבאים אלי, לבנות את הזוגיות. אכן אני חושש שאתה צודק שאולי הקריאה בספר פגעה באשתך ובזוגיות שלכם. אבל הבעייה שתמיד יש דברים במציאות שפוגעים ועדיין חשוב להמשיך ולחפש את הדרך לחזק אותה. אתה לא כתבת האם אתם הורים. אשמח לשמוע. אם כן , אני יודע שמצב ההורות לעיתים גם הוא פוגע באיכות האהבה. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות