ילד בן שלוש שהתחיל למצוץ מוצץ

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

11/05/2013 | 13:17 | מאת: מעיין

שלום רב, בני כמעט בגיל שלוש ויש לנו תינוק כמעט בן שנה בני מעולם לא לקח מוצץ. קבלת הבן הקטן הייתה יחסית בסדר. לאחרונה הגדול התחיל לקחת מוצצים שזרוקים בבית ובעיקר של הקטן. אני מנסה להחביא ולא לתת לו אבל הוא מתעקש ואני ממש לא יודעת כיצד לנהוג. כמו כן הוא החל לשים מדי פעם אצבע בפה, והוא טוען שכך עושה חבר מהגן. כיצד עלינו לנהוג? תודה רבה.

שלום מעיין, הבן שלך , רואה שהבן הקטן מוצץ והוא מחקה אותו או שהוא מראה שגם הוא זקוק ליחס דומה. אני לא הייתי מתנגד לכך, ומצד שני מעודד אותו על כל גילוי של בגרות . לגבי המוצץ אני הייתי מתעלם. מה דעתך? אהוד גלבוע

13/05/2013 | 08:49 | מאת: מעיין

תודה רבה על תשובתך. אני גם חשבתי באמת להתעלם מזה. שאלתי היא כאשר הוא לוקח את המוצץ של הקטן האם גם להתעלם או להגיד לו שכשהקטן יבקש אז שיתן לו?

שלום מעיין, לדעתי כדאי שיהיה לו את המוצץ שלו . זה לא אמור להיות על חשבון הילד הקטן.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות