ילדים מנשואים קודמים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

28/04/2013 | 21:42 | מאת: גדי

שלום. אני נשוי פעם שנייה כאשר מהנשואים הקודמים יש לי 2 ילדים ומהחדשים ילד אחד . הנשואים הקודמים התפרקו לא באשמתי , אני לא יזמתי אותם והם נגרמו ויוזמו ע"י גרושתי . במשך השנים גרושתי גידלה את הבנות וכיום הן בנות גדולות לאחר צבא , אחת נשואה והשנייה לא . אשתי החדשה מתיחסת מאוד מאוד יפה לשתי בנותיי , מכבדת אותם , מתענינת בהן , הבית שלנו תמיד פתוח עבורם ולקראתם , הן תמיד מוזמנות וחשוב לי לציין שאשתי אף פעם לא הסיתה או ניסתה להסית אותי נגדם (במיוחד בנושא כספים ולהפך) . אחת הבנות זו הלא נשואה פגעה בי ובאשתי לאחרונה בצורה כזו שלא ניתן לעבור לסדר היום מבלי שהיא תתנצל לפני ולפני אשתי , בעבר בלעתי ועברתי לבדר היום על הפגיעות בי ממנה אבל הפעם היא הגזימה וירקה לבאר שממנו היא שותה , ניסיתי לשוחח איתה ולהבהיר לה שזו אשתי באם תרצה או לא תרצה אבל היא בשלה , כנראה מרחמת על אימה שנמצאת במצב כלכלי וחברתי לא קל אבל כל זה לא באשמתי . מה לדעתכם עלי לעשות : 1. לנתק מגע בשלב זה ממנה ?, כי בכל המקרים הקודמים אני יזמתי פגישה איתה , בלעתי , נחנקתי ושתקתי ועברתי לסדר היום על מנת לא לפגוע ביחסים . 2. להמתין שהיא תתקשר על מנת לשוחח על הנושא (מה שלדעתי לא יקרה - השיחה) ? 3. או ליזום איתה פגישה כבעבר ? למרות שהיא פגעה בי ובאשתי קשה מאוד וזה לא קל עבורנו לעבור לסדר היום כי לא עשינו לא דבר ולא אשתי אשמה בגרושים של הורייה . פנייה שלי כרגע לא ילמד אותה איך להתנהג והיא תתנהג כך גם בעתיד ללא טיפת כבוד אלי ואל אשתי . מה המלצתכם עלי לעשות ? תודה

שלום גדי, אני מציע שתיפגש עם הבת. אני לא הייתי מציע לנזוף בה. חשוב שהיא תגיד מה שהיא חושבת עליכם. אני הייתי מציע שזה יהיה בבית קפה או במקום אחר אבל לא בביתכם. לשם היא תכנס רק לאחר שהיא תבין את הטעות שהיא עושה כלפיך וכלפי אשתך . עם כל הכאב לאימה , אין לה אפשרות לפגוע בכם אהוד גלבוע

06/05/2013 | 08:53 | מאת: הדס עין דור

להתקשר ולהיפגש עם הבת. לשים את הכעס והעלבון בצד ולהקשיב לה, להקשיב למצוקה שהיא נמצאת בה. גם אם אתה לא אחראי למצוקה הזו וזו לא אחריותך לפתור אותה. אחרי שתקשיב, תבהיר לה שאתה לא מוכן לקבל את ההתנהגות שלה כלפיך וכלפי אשתך. אל תבלע ותחנק כבעבר, ספר לה בכנות איך ההתנהגות שלה פוגעת בכם, בלי לגרום לה ליסורי מצפון, אלא כדי שתדע מה הן תוצאות ההתנהגות שלה.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות