ילדה בת שלוש עקשנית

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

18/02/2013 | 14:06 | מאת: לירון

שלום רב, איך נוהגים בילדה (כמעט בת 3 ) שמסרבת לעשות כל פעולה בסיסית כמו לקום בבוקר, לאכול, להתקלח, לצאת מהמקלחת או להתלבש . הבוקר מפאת הלחץ תמיד נגמר בבכי ולא משנה מתי אני מעירה אותה אני מוציאה אותה ממיטתה, אני מלבישה אותה ומצחצחת את שיניה בכח ובצעקות . ההתנגדות היא גורפת והיא לא נכנעת היא יכולה לבכות במשך שעה ארוכה עד כדי איבוד נשימה . יש לציין שניסיתי כבר הכל , הסחות דעת, תגמול חיובי הפתעות לגן וכו וכו . תודה על העזרה

23/02/2013 | 06:01 | מאת: טל

האם זה משהו שקורה רק לאחרונה? האם היא או את עברתם איזשהו שינוי? ומה לגבי שעות שינה מתי היא הולכת לישון ואיך היא הולכת לישון ברגיעה? מאוד חשוב הרגלי שינה שמשפיעים מאוד על הקימה בבוקר.

23/02/2013 | 06:07 | מאת: טל

את מציינת שאת מלבישה אותה בצעקות ובכוח אז רק שתדעי שבמלחמות האילו הם תמיד יוצאים מנצחים. נכון שאנחנו בלחץ בבוקר אבל אסור להראות להם את זה כי לילדים יש תכונה לעשות לנו דווקא. אולי תנסי בבוקר לשים מוזיקה בטייפ ואז להעיר אותה או לשים לה איזושהי הפתעה ממתחת לכרית. לפעמים גם זה איזשהו שלב בהתפתחות שאין לנו השפעה עליו אבל הוא עובר. אז קחי נשימה ושיהיה בהצלחה.

שלום לירון , אם ניסית הכול , אני מציע לך להתייעץ עם פסיכולוג של ילדים. מה דעתך? אהוד גלבוע.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות