דחוף - חרדת מבחנים קשה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/11/2012 | 17:24 | מאת: בושמת

בני בן 18 תלמיד כיתה י"ב בבי"ס יוקרתי, תלמיד מעולה ומקובל בחברה. בכל פעם שיש מבחן הוא מרגיש לחץ, עצב רב, דיכאון וחרדה קשה וכל זה מונע ממנו להתרכז וללמוד. לאחרונה הוא אמר שהוא מרגיש כאילו אין אפשרות מילוט ואף רמז שהוא מבין אנשים שמתאבדים כי אז בטוח יש הקלה... בצר לי, פניתי ליועצת ביה"ס ששלחה אותו לשיעורים של אסטרטגיה לימודית, אך הוא טוען שלא שם הבעיה ושזה לא עוזר. אני מציינת שמעולם לא עשינו אבחון משום שלא נדרש, ומציינת גם שממבחן למבחן התסמינים הופכים להיות כבדים ומציקים יותר ושהם הופיעו רק בשנה האחרונה. מה לעשות? האם זה דיכאון? האם רק חרדה? האם יש כדור שלא מזיק שניתן לתת לו? עיזרו לי בבקשה, הזמן דוחק!

שלום בוסמת, אכן , טוב שפנית כי אכן בנך מסמן שהוא במצוקה. אני ממליץ שתפני איתו לפסיכולוג קליני, או לפסיכיאטר של נוער או מבוגרים כי הוא כבר מעל גיל 18. אני הייתי עושה זאת במהירות, כי עצם הרמיזה של אפשרות האובדנית הוא מדאיג. אהוד גלבוע

01/12/2012 | 19:55 | מאת: אמא

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות