בת שנתיים - לא לא

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

22/11/2012 | 13:19 | מאת: אמא'לה

שלום רב , אנא אמא לשלוש בנות (11,7,2.3). לאחרונה אני חשה שבתי בת השנתיים מצליחה להתיש אותי. היא אינה מקבלת סירוב ומיד פורצת בבכי ונמרחת על הארץ (וכמובן שלא רק בבית..) מה שגורם לי להתעלם ולהמשיך בעינייני . היא חוטפת לאחיותיה כל דבר שהיא מעוניינת בו וזה אומר לא פעם שהן אוכלות משהו שהיא כבר הספיקה לסיים , בהיחבא שמא יאלצו לוותר לטובתה. היא לא נרטעת ממרות לא שלנו ולא של הגננות בגן , היא פשוט מישירה מבט "בלבן של העיין" שלנו וממשיכה בדרכה. אנחנו מנסים לחשוב על דרכים "לקנות" אותה בכדי לגרום לה לעשות כדברינו או למצוא נקודות תורפה בכדי לשלול ממנה כ"עונש" אך ללא הועיל . היא מגלה אדישות לכל ניסיון .יש לציין שאנחנו מגלים את מרכז הקושי במיוחד בשעת השינה שאורכת כמעט שעתיים של סיפורים ,השכבת במיטה אינספור פעמים בערך שניה אחרי שאנחנו יוצאים מהחדר... ואז איומים שנזרוק לה את המוצץ או שנסגור את הדלת בחדר ושום דבר לא עוזר גם אחרי שאנחנו באמת סוגרים את הדלת למס' דקות או לוקחים ממנה את המוצץ היא ממשיכה לקום מהמיטה , לדבר , לבקש פיפי , בקבוק ואחרי שעתיים היא פשוט מתעייפת תוך כדי שאני עומדים על סף הדלת כשומרים שלא תרד מהמיטה. כמובן שלסופר אי אפשר ללכת איתה , ולבתים אחרים ממש לא , וכל דבר שהיא מתבקשת לעשות החל מלצחצח שיניים , לשבת ליד השולחן , לאפשר להלביש אותה בבוקר, לשטוף ידיים וכו' מתקבל בתשובה שנאמרת בקור רוח "לא בא לי". חייבת לציין ששתי בנותיי הגדולות לא התמרדו עד כדי כך ובטח שלא באופן שלא יכולתי להבהיר מי בעל הדעה וקובע כללים בבית ובאמת יאמר לזכותי ששתיהן ילדות מנומסות , ממושמעות ,ומאושרות... מה אני עושה ? בתודה מראש לכל המשיבים...

שלום לך אמאלה בדרך כלל הבת הקטנה לא מקבלת מרות משום שהיא מוענקת על ידי האמא שממשיכה לראות בה תינוקת ומתקשה לשים לה גבולות. מה המצב אצלך ואיך הקשר שלה עם עם אביה? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות