הורה לילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/11/2012 | 20:20 | מאת: דני

שלום לך, אנו הורים לילדה בת שנתים ולילדה בת 5 חודשים. לאחרונה, הילדה בת השנתיים החלה בהתפרצויות זעם בלתי נשלטות. אם אני או אשתי אומרים לילדה לא בנוגע למשהו (אנחנו מאוד בוררים את המלחמות שלנו איתה ולא על כל דבר אומרים לא), אז היא מתחילה להכנס להתקף בכי שאין אפשרות להשתלט עליו. אני מדבר על בכי של למעלה מ-30 דקות וצרחות. היא מסמנת שהיא רוצה להתקרב אלי וכשאני בא להרים אותה היא בורחת. אתמול זה קרה שוב, לאחר שאסרתי עליה לגעת במכשיר הטלפון, והיא בכתה במשך 35 דקות ובסוף גם הקיאה מרוב הבכי. אנחנו הורים מאוד אוהבים וחמים וגם הילדות, שתיהן, אוצר גלום אך התופעה שהחלה לאחרונה גורמת לי ייסורי מצפון שמא טעיתי בהתעקשות שלי מולה. בסופו של דבר, היא נרגעה לי בידיים לאחר שתיית בקבוק. האם אני טועה? האם חלילה יש במעשים האלו נזק פיזי (בכי לאורך זמן?) אודה לתשובתך ולהדרכתך. דני

דני שלום, האם אתם מנסים לעשות משהו כאשר הבת בוכה?\ האם היא בוכה גם במקומות אחרים? גן? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות