ילד מתחצף

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

04/11/2012 | 09:59 | מאת: מיטל

שלום בני בן 6 (כיתה א), בכור אח לילד בן 3.5 . בני ילד מאוד אינטיליגנט וקולט מהר מאוד דברים . בתקופה האחרונה הוא פשוט מתחצף כמעט לכל דבר בדבריו כגון :"את תעשי" ,"איזה מעצבנת" ,חוזר אחרי , צועק כשלא מקבל מה שרוצה , צריך לבקש ממנו משהו 20 פעם ואז אולי יעשה , בקיצור התנהלות לא פשוטה .. כאשר אומרים לו שלא כך מדברים אז הוא אומר "לא ידעתי ...." כך גם המורה אומרת שכאשר היא אומרת לו שאסור אז הוא מגיב שלא ידע .. חשוב לי לציין שזה ילד שכן מבין ושכן קולט כל שתשובה כמו :"לא ידעתי" לא נשמעת לי כל כך אמיתית. בימים האחרונים אנו מונעים ממנו לשחק במחשב שזהו משהו שהוא מאוד אוהב אך הוא עדיין לא מפנים ולא מבין מה בהתנהגותו לא בסדר ופשוט ממשיך להתנהג אותו דבר למרות שמאוד רוצה לשחק במחשב . מה עלי לעשות ?

שלום לך מיטל, נראה לי שכדאי שאתם תלכו להתיעץ עם פסיכולוג או פסיכולוגים במסגרת של הדרכת הורים. האם חשבתם על זה פעם? לדעתי נכנסתם למצב של עימות ביניכם ההורים לבין הבן הבכור. במצב הזה שני הצדדים חושבים שהצד השני הוא בעייתי ונוהג בצורה לא נכונה. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות