אמא בבית או קריירה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/10/2012 | 15:06 | מאת: ירדן

גלבוע שלום, אני בת 44 אמא ל 2 ילדים בגילאים- 4 שנים והבכור בן 5 וחצי (בשנה הבאה יעלה לכיתה א'). מחר אני אמורה להתחיל במישרה עד לשעה 13:00 זאת לאחר מס' חודשי אבטלה בהם אני מתלבטת בין מישרה מלאה כבעבר עד לשעה 16:00 (וילדים שיבלו בצהרונית...) לבין מישרה מקוצרת -עד לשעה 13.00 מתוך שיקול להיות זמינה בשנה הבאה לילד בחזרתו מביה"ס-שיעורי בית וכו' . ההתלבטות נובעת בין לקחת חלק משמעותי בפרנסת הבית דבר שיאפשר כלכלית להעניק לילדים יותר בצד החומרי וגם לחסוך לימים שיבואו לבין מישרה מקוצרת שבתכלס מה שיקרה בפועל ובכנות זה-ישיבה על שיעורי בית ואח"כ ילדים שמתפנים לצפות במחשב / טלויזיה. אני ממש ניקרעת בין השניים, בעת קריאת המאמר לעיל והמלצותיך התחזקה בי המודעות לחשיבות הימצאותי עם הילדים אבל שוב יש את עניין המיצוי העצמי שלי אמנם אני לא אשת קריירה אך ברזומה שלי יש בהחלט מה להציע לשוק. איך פותרים ההתלבטות? להתיחסותך בהקדם אודה.

שלום לך ירדן, אני חושב שעבודה עד שעה 4 לא תפגע רגשית בילדים. אני מציע לעשות את זה בלי רגשות אשם. אם תראי קשיים רגשיים אצל הילדים בכל זאת, כדאי להתיעץ עם פסיכולוג בנושא הזה. חשוב שלא תרגישי רגשות אשם , אם תעבדי עד לשעה 4. אהוד גלבוע

21/10/2012 | 23:24 | מאת: ירדן

מודה לך על תשובתך. עתה אני ובעלי ליד המחשב ישובים ורגועים .... (-:

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות