מצוקה של ילד להורים גרושים...

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

09/08/2012 | 23:12 | מאת: לימור

שלום אהוד... אני בת 32 אמא לל' בן 3.8 כיום...לפני כשנה התגרשתי מבעלי אחרי נישואין של 5 שנים...הגרוש שלי עזב את הבית לפני כשנה וחצי... ל' נולד לבית עם המון חום ואהבה וכל ענין הגירושין נפל עליו כרעם ביום בהיר...אני משערת....כיום אני והגרוש שלי ביחסים טובים בשביל ולטובת הילד...הוא נפגש איתו בזמנים הקבועים ומשתדל לראותו כמה שאפשר..למרות זאת ישנה בעיה ומצוקה מאוד קשה לל' ובטח שגם לי...אני אובדת עצות בענין ונמצאת במשבר מאוד קשה לנוכח הבעיה... ל' נגמל מהטיטול לפני שנה בערך (די מאוחר) .. מאז העזיבה של הגרוש שלי את הבית יש לו בעיה של החזקת קקי! בהתחלה חשבתי שזהו תהליך של הגמילה כי זה התחיל עם החיתול שהוא לא היה עושה קקי במשך 3-4-5 ימים ומגיע למצב של בכי וצרחות והשתוללות בבית רקיעות רגליים עד שהוא פשוט לא יכל להחזיק יותר ממש "התפוצצות" של הבטן...התייעצתי עם רופא המשפחה שהציע לי לשלב לילד "נורמלקס" כדי להביאו למצב שהוא לא יצליח להחזיק את הקקי בכלל בבטן ולאט לאט זה ישתחרר לו..אני רוצה לציין של' מעולם לא סבל מעצירויות,או מיציאה קשה גם לפני הנורמלס...עד היום אני משתמשת בנורמלקס מה שלא ממש עוזר כי הוא עדיין מחזיק ולא מוכן לשחרר את הקקי... ניסיתי כל דרך אפשרית של שיחה דיבוב מתנות...אני יושבת איתו עד היום כל כמה ימים ליד האסלה כשהוא צורח ובוכה ואומר שהוא לא רוצה להוציא עד כמעט למצב של חוסר אוויר וחוסר יכולת להחזיק... עד היום הוא לא מבקש ללכת לשירותים...היתה תקופה שקצת הוקל לו וכל יום בצהריים הייתי מושיבה אותו בסיר או באסלה,אבל בחודש האחרון יש שוב ריגרסיה והוא חזר לאותו מצב כמו לפני שנה של 4-5 ימים ללא יציאה...המצב הזה מעייף אותו הוא לא אולכ כמו שצריך כי הבטן שלו ממש מלאה,לא נעים לו לשחק כי זנ מציק לו אבל עדיין לא מוכן ללכת לשבת באסלה...אני משוחחת איתו כל יום מנסה להסביר לו בכל צורה ודרך אפשרית החל מספרים בובות משחקים ושיחות נפש..וכלום לא עוזר..אנא עזור לי לנסות לפתור את המצב הבלתי נסבל הזה!!! אני רוצה לציין שבחצי שנה האחרונה יש לי בן זוג שהוא מאוד אוהב... עד לפני חצי שנה הוא לא היה מדבר על ענין היציאות,בחודש האחרון שחלה שוב ריגרסיה הוא אומר "אני לא אוהב לעשות קקי אני רוצה להחזיק בבטן"...

שלום לך לימור, כפי הנראה שהילד שלך הוא ילד חכם. הוא הבין בחצי השנה האחרונה שאכן את ואביו מתגרשים. כי עד אז הוא חשב שכך הם חיי הנישואין. הוא כועס כפי הנראה על זה ועל תחושת אובדן השליטה שלו עם מה שקרה שהמשפחה התפרקה. אני הייתי מציע לך לשבת איתו כל יום עשרים דקות בבוקר ואותו הזמן בצהריים, או אחרי המעון, וכן פעם נוספת בערב. יושבים על הסיר , מקריאים סיפורים, שרים שירים ולא מדברים על הקקי וגם לא על הגירושין. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות