זקוקה נואשות לעזרה והכוונה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

25/07/2012 | 23:45 | מאת: אלינור

שלום רב בני הבכור בן 20 השתחרר לא מכבר מהצבא על רקע קשיי הסתגלות והתמודדות. לאורך כל הדרך הוא לא מוכן להתמודד עם קשיים ובורח מהם ולראיה השחרור מהצבא. מאז השחרור הוא יושב בבית, ישן עד הצהריים וכל ערב יוצא ויושב אצל חברים, ולא מוכן לחפש עבודה - כי עצם ההתמודדות שלו בהצגת מועמדות לעבודה - קשה לו. הישיבה שלו בבית גורמת להרבה מאוד מתתחים במיוחד בינו לאביו.ניסתי לשכנע אותו לגש לייעוץ פסיכולוגי והסברתי לו את הקשיים שאני מזהה אצלו, בתחילה הוא גילהל התנגדות נחרצת אך לאחר שהמשכתי ולחצתי טען שהוא ילך וישתוק ולא ישתף פעולה עם המטפל. שאלתי היא האם נכון לקחת אותו לייעוץ , והאם הדבר יהיה אפקטיבי כאשר הוא מגלה התנגדות, או שהחומות אותן בננה סביבו בכל זאת יוסרו כאשר יהיה בשיחות ב-4 עיניים תודה מראש

שלום לך אלינור, אני מציע לכם ההורים ללכת להדרכת הורים. אתם אלו שסובלים . הוא לא סובל מהמצב שלו. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות