בעיית התנהגות- בן 3.5

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

03/07/2012 | 15:02 | מאת: הדר

שלום, בני בן ה-3.5 מתנהג בצורה שמאוד מקשה עלינו את החיים. הוא מתווכח על כל דבר, אוכל, מקלחת, שינה וכו'. כשלא מקבל מה שרוצה (ממתקים, צעצוע וכו')- הוא זורק את עצמו על הרצפה, צווח וצורח, בוכה בקולי קולות עד שזה נהיה בלתי נסבל. הוא נהיה מתוסכל בקלות ומסרב להתמודד עם דברים פשוטים ביותר, למשל- אם חפץ מסויים עומד בדרכו, במקום להזיז אותו הוא יבכה ויבקש מאיתנו להזיז אותו. הוא לא מוכן לאסוף את הדברים שהוא מפזר, ומתעקש לעשות דברים שאנו לא מרשים משום שהם מסוכנים. לגבי גמילה- הוא גמול מפיפי כבר כמה חודשים. בגן הוא עושה צרכים רק באסלה, כמעט ללא פספוסים, מבלי שיזכירו לו ללכת לשירותים וכו'. בבית- צריך להכריח אותו ללכת לשירותים, אחרת הוא פשוט יעשה בתחתונים. צריך לגרור אותו לשירותים צורח וצועק שאין לו פיפי, למרות שיש לו. קקי בשום אופן הוא לא מוכן לעשות באסלה/בסיר בבית, אלא רק בטיטול- ניסינו בכל דרך אפשרית לפתור את הבעיה הזו. הבעייה הכי קשה איתו- היא ההירדמות בלילה. הוא לא מתעורר במשך הלילה, אבל ההשכבה לישון היא מלחמה יומיומית. הוא לא מוכן להשאר לבד בחדר וללכת לישון, מישהו חייב לשבת לידו עד שנרדם. אחרת- צורח ובוכה בקולי קולות. ניסינו הכל- סיפורים, מנורת לילה, מוסיקה, הבטחות, שכנועים, הסברים, ללכת ולחזור- כלום לא עוזר. הוא בשלו. סוגייה קשה נוספת- הוא לא מוכן שאביו יטפל בו, רק אני. לא מסכים שיקלח אותו, שישחק איתו, שישכיב אותו לישון,שיעשה איתו דברים. רק אם אין ברירה ואני לא בבית. בבקרים למשל, אם אני מעירה אותו- הוא קם מיד, מתארגן והולכים לגן. אם אביו מנסה להעיר אותו- הוא לא קם ועושה לו את המוות. הגננת חושבת שיש לו איזו בעיה רגשית וכדאי לנו ללכת איתו לאבחון במכון להתפתחות הילד. איזה סוג של טיפול כדאי לנו לנסות? אני חוששת שהגענו למצב שאנחו אובדי עצות ולא נוכל להתמודד ולמצוא פתרונות יעילים לבד. אודה לעצתכם.

הדר שלום, נראה לי שכדאי שאתם ההורים תלכו להדרכת הורים אצל פסיכולוג שמטפל בילדים ועוסק גם בהדרכת הורים. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות