גמילה ממוצץ

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

19/06/2012 | 07:42 | מאת: ניקולאי

שלום, יש לי ילדה בת 3 ולפני כחודשיים החלטנו לגמול אותה ממוצץ בהדרגה. תחילה העברנו אותה למוצץ רק בשינה ולפני כחודש, תוך הסבר והסכמה מצידה היא זרקה את המוצץ לפח בעצמה. מאז שהיא זרקה את המוצץ כמעט כל ערב כשעולים לישון, היא צורחת ורועדת במשך שעתיים עד שהיא נרדמת. אני חייב לציין כי תחילה הייתה בעיה מכיוון שבגן היא הייתה ישנה בצהריים עם מוצץ אבל לפני שבוע וחצי גם בגן היא זרקה את המוצץ לפח וחשבתי שזה אמור לפתור את הבעיה. אני כל היום מדבר איתה ומכין אותה ללילה והיא בעצמה אומרת לי שהיא לא תכבה יותר ושהיא גדולה אבל ברגע שמסיימים לקרוא סיפור וצריך ללכת לישון, היא כאילו מתנתקת ולא מגיבה למה שאנחנו מנסים לדבר איתה ורק צורחת ורועדת. רציתי לשאול האם צריך להחזיר לה את המוצף כי אולי היא לא מוכנה או להמשיך עד שהיא תתגבר. הסיפור הזה מאוד קשה לנו אנחנו רואים שמאוד קשה לה גם והאם החזרה של מוצץ לא תקשה עלינו בעתיד תודה

שלום לך, לדעתי הקדמתם את הגמילה של המוצץ. אני חושב שכדאי להניח לילדה בעצמה להחליט מתי היא כבר לא זקוקה יותר למוצץ. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות