התפרצויות זעם לילד בן 6

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/06/2012 | 11:53 | מאת: לילי

בני בן 6 ילד מדהים וחכם אך הוא עובר מספר משברים כרגע - גם מעבר דירה וגם עליה לכיתה א'. הוא לא מצליח להתמודד עם השינויים ולא יודע להתייחס אליהם בצורה רגועה. במהלך השבועות האחרונים הוא מציג התקפי זעם מילוליים כלפי אנשים רבים- בצורה של דיבור לא תקין לגננת,מכות עם ילדים, היגגרות אחרי ילדים אחרים (זריקת חפצים על מכוניות) וכו'. גם אחרי שיחות מרובות - שום דבר לא עוזר. אשמח לעזרה באיך להגיב על מנת למזער התקפים אלה.

שלום לך לילי, חשוב למצוא דרכים להבהיר לבן שהוא לא יכול לפגוע פיזית וגם לא לקלל. בתחילה אומרים את הבקשה במילים ורק לאחר שרואים שהמילים לא משפיעות עליו במשך שבוע ניתן לעבור למעשים.במעשים חשוב שלא יהיה כל עניין של פגיעה פיזית בבן או משיכה או דחיפה. כל המעשים קשורים בהפחתה של דברים שאתם מעניקים לו בטובתכם. אהוד גלבוע

16/06/2012 | 11:59 | מאת: סיגל יועצת שינה ומדריכת הורים

אוסיף לדברי אהוד- ילדך חווה לחץ ומתח, והוא אינו יודע איך לבטא את התחשות הללו. חשוב לשקף לו את מה שקורה בתוכו. באותה סיטואציה, להסתכל מנקודת המבט שלו, ולראות מה הוביל להתנהגותו- ולתמלל. במקביל, להבהיר שהתנהגות כמות/קללות אינה מקובלת, ואפשר לקחתו למקום אחר להרגע (לא כעניסה, לא בכעס ובצעקות). לאפשר לו לקחת פסק זמן, ואז לחזור ולדבר על מה שקרה. כמובן, לתת חיזוקים ולעודד,

20/06/2012 | 17:57 | מאת: לילי

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות