המשפחה המורחבת שלי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

03/05/2012 | 10:49 | מאת: רינת

יש לי אחיינית בת 19 שנכנסה להיריון ללא נישואין וילדה בן. בערב חג הפסח שהיא באה איתו הייתן צריכות לראות איך כל המשפחה עטה עליו ואיזה כבוד איזה מותק ומהילדים שלי התעלמו יש לציין שיש לי בן בגילו קצת יותר גדול. ואם זה לא מספיק יש לי אחין שהיה בקשר מאוד טוב איתי ומאז שהוא הלך לצבא הוא כבר לא בקשר אבל מה אל האחינית שלי הזו הוא כל הזמן מתקשר ואפילו בחופש הוא הולך לבקר אותה. ועוד משהו בקשר לאמא שלי. מתוכנן איזה מפגש של רחוקי משפחה אז אמרתי שיכול להיות שאני לא אוכל בתאריך הזה לבוא אז ישר אמא שלי אומרת בשביל אחד הם לא ישנו את התאריך. אף פעם אמא שלי לא לצידי. עוד משהו כאוב שקרה עם אמא שלי זה היה בשבעה של אבא שלי שהגיסה שלי שהביאה את כל האוכל לשבעה (חס וחלילה לא קנתה מכספה הפרטי) אלא רק לחצה על הכפתור ועשה הזמנה אז מששאלתי אותה משהו בקשר למנות היא התעצבנה ששאלתי אותה והתחילה לפתוח את הפה שלה כמו אני לא יודעת מה ולצעוק עליי ואמא שלי גיבתה אותה ואמרה שאני אשמה ששאלתי מס' פעמים. תודה על ההקשבה

שבת שלום לך רינת, תודה שהעלית את הנושא של המשפחה המורחבת. מסתבר שהמתחים שם יכולים לגרום לכאב רגשי גדול. אני מרגיש שהשאלות שאת עסוקה בהן קשורות לחשיבות שיש לך במשפחה ובעקבות כך גם לחשיבות ולערך שמיחסים לילדים שלך במשפחה המורחבת. בעיקר נראה לי שחשוב לך מה אמא שלך מרגישה כלפייך. לפני מה שהבנתי , אמא שלך מנסה לאזן בין לתת התיחסות דומה לכולם , ואולי יותר לאחיינית שילדה את התינוק,משום ששם אין אבא בחיי התינוק. בכל מקרה, אני חושב שהשאלה כמה אוהבים אותך, וכמה את חשובה הם הנושאים שמעסיקים אותך. נראה לי שאלו נושאים רציניים שניתן לנסות להבין אותם באופן אישי, וגם באופן זוגי ומשפחתי. אם את רוצה לחכות לשינוי אצל האחרים, נראה לי שיש סיכוי רב שתהי במצב של כעס רב לאורך שנים. יש אפשרות לברר את הרגשות הקשים הללו בשיחות אישיות עם פסיכולוג או פסיכולוגית ושם להקהות את הכאב שאת חשה. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות