קשיים בביצוע פעולות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

27/12/2011 | 09:38 | מאת: ליאת

בס"ד שלום בני בן 3 חמוד נבון ובעל נימוסים טובים. בגדול אני מרגישה שמקבל את הסמכות שלי. אך לאחרונה פעולות כמו מקלחת, ללכת למיטה או להתלבש בבוקר כרוכות בהמון מאמץ...הוא לא מסרב ללכת מיוזמתו ולאחר הסברים יפים שלא עוזרים אני נאלצת לסחוב אותו בכח. לא ברוגז או בכעס פשוט נאלצת להרים אותו כל פעם או לסחוב אותו דבר שכרוך עבורי במאמץ פיזי רב כיון שיש לי פציעה ברגל.אני אציין שאני ואביו נפרדנו אבל זה לא משהו שקרה ממש לאחרונה...דבר שני שרציתי לשאול הוא שלאחרונה בלילה כשהוא עייף או עצוב הוא מבקש לפעמים מוצץ וחיתול והוא כבר נגמל לפני שנה...זה לא כל יום ...האם לאפשר אם זה מרגיע אותו? כיצד לפעול כאשר מסרב לבצע פעולות ועלי לגרור אותו? תודה רבה

שלום ליאת, תמיד יש דרכים להשפיע על ילדים לעשות את מה שאנחנו רוצים גם בלי כוח פיזי. בדרך כלל זה קשור בדברים שהוא אוהב שבעזרתם אנחנו משיגים הישגים בתחומים שאנחנו חושבים שהם רצויים. אהוד גלבוע.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות