בעלי והבן

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

13/11/2011 | 10:25 | מאת: אם מיואשת

שלום, בעלי בן 37 ויש לנו ילד בן שנתיים ועשרה חודשים. לפני מס' חודשים ראיתי שבעלי מכה את בננו בקצה ידו לאחר שבננו הכה את בעלי בעת התפרצות זעם והודעתי לו באופן חד משמעי שזו הפעם האחרונה שזה קורה, תוך שאני מסבירה לו על ההשלכות הקשות ואי החוקיות של מעשיו (לאחר שהסביר לי שלדעתו מדובר באקט "חינוכי" ובמכה חלשה) והוא הביע חרטה והבטיח שלא לעשות זאת שוב. בימים אלו, במהלך התפרעות של בני שמעתי שוב את בעלי מכה את בני בקצה ידו (תוך שהדבר נעשה בחדר אחר) ולאחר שתחקרתי אותו הוא הודה בכך ושוב הוא התנצל ואמר שזה לא יקרה יותר ואמרתי לו שאיבדתי את האמון בו. לדעתי, הדבר נובע מחוסר שליטה של בעלי בשעת כעס (ואכן בננו יכול להכעיס, מבלי להצדיק את תגובתו של בעלי). כיצד אוכל לחזור ולתת אמון בבעלי ולוודא שלא יכה את בני? אציין, כי אין לי ספק באהבתו של בעלי לבננו וכי בעלי הוא אדם משכיל וחכם אשר מסוגל להבין את השלכות מעשיו. אני מתנצלת על אורך המייל ומודה לך מראש על תשובתך.

ערב טוב לך, אני מציע שתלכו לפסיכולוג שיוכל להדריך אותכם איך להשפיע על הבן שלכם בלי להכות אותו . בלי כלים לפעול, הכעסים רבים. עם כלים, ניתן להשאיר את המכות ה"חינוכיות" בצד. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות