הילד שלי מרביץ -איך להתמודד ואיך מפסיקים זאת?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

04/11/2011 | 15:05 | מאת: רוני

שלום , בני בן שנה ועשרה חודשים- בשבועיים האחרונים הסתבר לי כי ככל הנראה בבית הוא ילד אחר ובגן ילד שני. הגננת טוענת כי הוא ילד טוב ,בישן,מופנם קצת ,לא ממש משחק עם אחרים ואינו דורש יחס מיוחד (לא מורגש). בבית הוא מרכז העולם ,ילד יחיד אשר כל היום שר רוקד וצוחק. בשבוע האחרון שמתי לב כי הוא מרביץ לילדים, בהרגשה הראשונה שלי כאמא זה היה נראה כאילו הוא בוחן אותי וממש מרוצה מהעניין שאני כועסת וצועקת עליו ש"אסור" , "אני לא מרשה "וכו'. היום הגענו לגן וב5 ד' שהייתי שם הוא היכה 5 ילדים . השארתי אותו בגן כשכל הילדים בוכים וזה היה נראה מהצד שהוא מחכה שיחזירו לו ואז הוא יקבל יחס. בבקשה תעזור לי להבין איך אני אמורה להתמודד עם זה. אני פוחדת להגיע למצב (קצת קיצונית) שהילד יהפוך להיות ההוא שאף אחד לא רוצה לשחק איתו כי הוא אלים. ה-צ-י-ל-ו , רוני.

רוני שלום, לא ברורה לי התגובה של הגננת.האם היא מסתירה ממך שהוא מכה ילדים? בכל מקרה, אם הוא מכה ניתן לסמן לו שאת לא מסכימה שזה יקרה בכך שתמנעי ממנו דבר שהוא רוצה, וזה יכול להיות אוכל, או טלויזיה או משחק כל שהוא.כאשר יבקש אותו , תגידי שהוא יקבל אותו כאשר את תראי שהוא הפסיק להכות. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות