איך לדובב ילד בן חמש

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

20/11/2004 | 16:24 | מאת: שירי

אני אמא לילד בן חמש שהולך לגן חובה. הוא ילד מאוד פיקח ועצמאי, אבל אינו משתף אותי במה שעובר עלייו בגן. אני מנסה לשאול אותו שאלות, אבל הוא עונה לי בכן ולא, או שאינו עונה כלל. לפי דיווחי הגננת הוא ילד שמשתתף ומעורב במה שקורה בגן, אבל אני הייתי רוצה לשמוע ממנו מה איך עובר עליו יומו בגן. אשמח לדעת איך אפשר לדובב אותו. תודה שירי

20/11/2004 | 22:08 | מאת: מור וכסמן

היי שירי. כידוע,ילדים לומדים ע"י חיקוי. פעמים רבות נתקלתי בהורים שמצפים שהילד יבוא הביתה "וישפוך" את כל מה שקרה לו בגן,אבל בבדיקה עם אותם הורים עד כמה הם משתפים את הילד במה שעבר עליהם באותו יום,מתברר שכמעט בכלל לא. חשוב שההורה יתן דוגמא.מרבית הילדים לא ישתפו פעולה כשירגישו שהם חייבים או כשמופנות אליהם שאלות בצרורות - איך היה היום בגן?עם מי שיחקת?מה אכלת? . הדרך הטובה ביותר שאני מכירה זה לשבת עם הילד ולספר לו איך עבר היום שלך (לא ! זה לא משעמם אותו ,ככה הוא מכיר אותך ומרגיש קרבה אלייך).אפשר גם להנהיג סבב במשפ' שכל אחד מספר בכמה מילים על היום שלו (לדוג' בארוחת הערב) ומי שלא מרגיש צורך לפרט באותו היום,מכבדים את זה. במהלך הסבב אפשר לפנות אל הילד ולשאול ומה אתה עשית היום בגן?. חשוב שהילד לא ירגיש שיש הכרח לשתף,ושכן ירגיש שבאמת מתענינים בו וזה לא כדי לצאת ידי חובה,כי אז הוא מאוד יעלב ויהיה קשה לגרום לו לחזור לשתף. יש ילדים שקשה להם להתמודד עם שאלות פתוחות ולכן ,במיוחד בהתחלה אפשר לשאול שאלות סגורות יותר. אפילו שאלות שהתשובה עליהן היא כן ולא ולאט לאט ללמד את הילד את מיומנות השיתוף. ודבר אחרון,ילד שמרגיש שהשתוף הזיק לו ימנע מלשתף בעתיד. ז"א,לא להעביר תחושה ששופטים אותו או מבקרים אותו על מה שסיפר. בהצלחה. מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות