שינויי התנהגות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/11/2004 | 19:05 | מאת: אריאל

שלום מור, אני אם לילד בן 4 ובעוד זמן קצר אני אמורה ללדת, בזמן האחרון החל ילדי להתהנג בצורה אחרת, הוא שובב מן הרגיל , קצר רוח, ומציק לילדים אחרים בסביבתו. יש לו בת דודה שעברה לגור בשכנות צמודה מאוד וגם עברה ללמוד בגן שלו ומאז חל מפנה בהתנהגות שלו, אני מרגישה שחדרו לו לטריטוריות בנוסף על העובדה שאני צפויה ללדת בקרוב, ניסיתי לשוחח עימו והוא אומר שלא נעים לו שבת הדודה נמצאת איתו כל הזמן, יש לציין שילדי היה מקורב ביותר לסבתא שלו ומאז שבת הדודה עברה לגור אצל הסבתא שנמצאת בשכנות אלינו, חל ריחוק מסוים מן הסבתא כיון שלא נעים לי להיות שם ולהעיר לו כל הזמן על ההצקות שלו, ליבי יוצא אליו ואינני יודעת כיצד עליי לנהוג על מנת להקל עליו בכל השינויים מסביב, אודה לך על כל עצה שתבוא מצידך, אריאל.

30/11/2004 | 10:19 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב אריאל, אני ממליצה לעשות הפרדות ברורות בינו לבין בת הדודה. ז"א,לבקש מהגננת להתייחס אליהם כחברים לגן ולא כבני משפ',למצא יום שבו הוא יכול לבא לבקר את הסבתא מבלי שבת הדודה תהיה,וכו'. לגבי הלידה הקרבה יש כאן שתי תשובות מאוד ארוכות שלי (שתי הראשונות בפורום) שמתייחסות לנושא,אשמח אם תוכלי לעבור עליהן. כרגע,ע"פ המידע שנתת קשה לי לחשוב על משהו נוסף. נסכם שתקראי את התשובות ההן,תראי אם הן נותנות לך כיוון ובמידה שתרצי להוסיף מידע ולמקד קצת יותר את השאלה לגבי בנך,אני פה. דרך אגב השמיעה שלו בסדר? יום טוב,מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות