בן שנתיים וחמישה חודשים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

28/11/2004 | 23:28 | מאת: אני

בני בן שנתיים וחמישה חודשים מפותח מאוד ומדבר הרבה מאוד מילים וילד שמח מאוד כל הזמן אני מקבלת תלונות מהגננות בזמן האחרון שהוא מכה ילדים בגן די הרבה למרות שגם הוא חוטף מכות וסריטות ואני לא מבינה איך להתמודד עם זה אני מדברת איתו ומסבירה לו אך נראה כי הוא מוציא עצבים וממש תופס בפנים הילדים הוא סותר להם או דוחף אותם ואני לא יודעת מאיפה זה בא ואיך להתמודד עם התנהגות כזאת אני ואביו לא אנשים רגועים אך בסדר גמור ולפעמים רבים אך זה לא אמור להיות גורם נכון? אני יודעת שבגיל כשה הם עשיין מכים אחד את השני אך איך אני אדע אם בעתיד הואלא יהיה גם כזה? אשמח לתשובה מפורטת תודה

29/11/2004 | 11:18 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב. זו התנהגות רגילה !. זה לא משהו שמיוחד לבנך כתוצאה מהתנהגות כלשהי שלכם. ילדים בגיל הזה עדיין לא מסוגלים לווסת את הדחפים שלהם,לעשות תהליכים מורכבים עם עצמם.למרות שתארת ילד מפותח ומדבר,ברגע שהוא מרגיש תסכול,כעס,חוסר אונים.... הוא מבטא את זה בהתנהגות שתארת. מה עושים? אם באמת המכות מגיעות כתוצאה מתסכול ( יתכן שיש להן עוד סיבות - תשומת לב... . לפי התאור שלך אני מאמינה שזו תוצאה של תסכול. אם את רוצה להיות בטוחה, את יכולה לבקש מהגננת עוד פרטים - מתי זה קורה וכו'), חשוב להפסיק את הילד ולשקף לו את מה שהוא מרגיש - אתה מאוד כועס עכשיו כי דני לקח לך את הקוביה...,ולתת לו אלטרנטיבה - בא שב ליד דני ותשחקו ביחד.... . בעיקר בעיקר שיקוף !. כמובן,שאם זה בגן הגננת אמורה לעשות את זה. במקביל להגיד כל פעם שהוא מכה - אנחנו לא מרביצים או משהו דומה. על מנת להפחית את ההתנהגות הזו חשוב מאוד לשתף את הילד ולתת לו בחירה ועצמאות (במה שאפשר כמובן),לכבד אותו. לא לכפות עליו דברים. לתת לו דוגמא ע"י כך שמשוחחים איתו. אי אפשר לכפות על ילד משהו ולהתפלא אם 5 דק' אח"כ גם הוא כופה על ילד אחר. לסיכום - שיקוף ושיתוף אמורים לעזור. בהצלחה, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות