שובבות יתר..

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/02/2005 | 09:20 | מאת: סיגלית

ילדי הוא בן 3 וחצי ולאחרונה הוא נהייה שובב מאוד עד כי אני לא משתלטת על התנהגותו -מהגן אין תלונות אך אני מרגישה שזה עובר את גבול הטעם הטוב ואפרט: ראשית הילד הזה לא הולך הוא רק רץ -מה שגורם לו ליפול הרבה כי הוא לא שם לב לאן הוא רץ מרוב מהירות ופזיזות , הוא מדבר בקולניות ובוטות הרבה פעמים עד כדי חוצפה. הוא אוהב לשחק עם חברים "מכות" ולריב איתם בצחוק , הוא ילד חזק ואני פוחדת שיפגע בילד אחר. אבל כאשר אני עובדת איתו בחוברת הוא יושב מרוכז ואוהב מאוד לעבוד בחוברת ולגזור ולהדביק ולא ירצה להפסיק עד שלי נמאס מזה. הוא גם מאוד אוהב לצפות בסרטים ובטלויזיה אך מה עלי לעשות כדי להרגיע אותו קמעה מהתנהגות ומההשתוללות הזו.

21/02/2005 | 17:48 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, בשלב הראשון הייתי עושה שני דברים (אם כאמור מדובר רק בהשתוללות ולא יותר מזה..) - 1. בדיקת אזניים ושמיעה אצל א.א.ג.יתכן שהדיבור בקול נובע מירידה בשמיעה (נפוץ מאוד בגילאים האלה).בנוסף ילדים שיש אצלם ירידה בשמיעה,נוטים לשינוי התנהגותי. 2. לאפשר לו פעילויות ומקומות ששם "חובה" להשתולל - הרבה פעילויות פיזיות - רכיבה על אופניים,גני שעשועים,משחקי כדור וכו'. אפשר לשקול גם השתתפות בחוג מאוד "פיזי". במקומות האלה לעודד אותו לעוד ועוד השתוללות. במקביל בבית לעודד לרגיעה ולחזור שוב על מותר ואסור. שני הדברים צריכים לבא במקביל. אם ישנן עוד שאלות,אשמח לענות, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות