רוצה גן אחר

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

14/01/2007 | 22:25 | מאת: לימור

שלום אני אמא לבן כמעט 3. בני הולך כבר כמעט 5 חודשים לגן עם 28 ילדים - לאחר שהיה במסגרות של משפחתונים מגיל חצי שנה. מאז תחילת השנה בגן הוא אומר לי שלא כיף לו בגן ושהוא רוצה גן אחר. כשאני שואלת למה לא כיף לו הוא אומר שהילדים מרביצים לו וכשאני שואלת אילו ילדים הוא לא עונה ומעביר נושא. בהתחלה חשבתי שאלו קשיי הסתגלות רגילים, אחר כך דיברתי עם הגננת והיא אמרה שאף אחד לא מרביץ לו - חוץ ממריבות שגרתיות בין ילדים. מפליא אותי הדבר שגם אחרי 5 חודשים בגן הוא עדיין אומר לי את זה. אני שואלת את הגננת הרבה לגבי תפקודו בגן והיא מספרת לי שהוא מצויין בעבודות של יצירה וריכוז אבל שאין לו ממש חבר טוב - כל יום הוא משחק עם ילד אחר ועובר בין קבוצות הילדים. אני מאוד מתוסכלת - לא נראה לי שהוא סובל בגן מצד אחד אבל מצד שני לא נראה לי שהוא נהנה. האם להעביר אותו גן באמצע השנה יהיה מעשה חכם או שמא עליי לחכות עוד? אשמח מאוד לייעוץ לימור

23/01/2007 | 09:34 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, ממה שאני הבנתי מההודעה שלך - את מרגישה שמשהו לא לגמרי בסדר עם הגן,אבל עוד לא יודעת ממש מה. הבנתי נכון ? לא כתבת מה דעתך על הגן,על הגננות. דעתך מאד חשובה כי היא מאד משפיעה על הילד. ילדים מרגישים מה ההורים חושבים/מרגישים וחלק מהבטחון והיכולת שלהם להסתגל למקום,תלויה בזה. אני אצרף כמה לינקים לתשובות קודמות,קראי ונסי לראות אם משהו מזה מתחבר אליכם ולמצבכם. http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xPG-57,xFT-25533,xFP-25865,m-Doctors,a-Forums.html http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xPG-57,xFT-21879,xFP-22179,m-Doctors,a-Forums.html http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xPG-57,xFT-25188,xFP-25413,m-Doctors,a-Forums.html לגבי העברת גן - זה לא אסון,אבל חשוב שתדעי בדיוק מדוע את מעבירה אותו ולא רק בגלל תחושה קצת מעורפלת. בעיני,כרגע הדבר הראשון שאת צריכה לעשות הוא לברר עם עצמך מה בדיוק מפריע לך ואז לקבל החלטות. דרך אגב,הרבה פעמים המלצתי כאן בפורום (וגם אני עושה את זה,כאמא)- במידה שמרגישים לא שלמים בקשר למשהו שקורה בגן,ללכת באחד הימים ולערוך תצפית. לגבי איך עושים את זה,תמצאי ב"שאלות ותשובות" משמאל בחלק - גן (אמנם שם זה לגבי בחירת גן,אבל זה על אותו רעיון ) או אם תעשי חיפוש בפורום תחת המילה - תצפית. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות