"פחד" מתינוקות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/10/2006 | 18:52 | מאת: ורדה

בתנו בת 3 ועשרה חודשים. בת יחידה. בד"כ היא ילדה מאד חברותית , מתסדרת מצויין עם בני גילה וגדולים ממנה, אך מאז ומעולם ובעיקר לאחרונה - מגלה התנהגות מאד תוקפנית ולא נעימה כלפי תינוקות וילדים הקטנים ממנה. בעיקר זה בא לידי ביטוי אצלנו בבית , כאשר מתקרבים לחפצים שלה ונוגעים בצעצועים שלה וכו', אך גם בחוץ היא יכולה להיות מאד תוקפנית כאשר "מפריעים" לה במשהו- היא צועקת, דוחפת, חוטפת , מעליבה וכו'.. ושוב- אני מדגישה , זה מופנה בעיקר כלפי תינוקות !! לא ברור לנו מה גורם לכך, ממה נובעת ההתנהגות הזו ובטח איך אפשר להתמודד עם זה בדרך הכי טובה ??? מיותר לציין כמובן עד כמה התנהגות זו גורמת לאי נעימות .

30/10/2006 | 10:50 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני לא יכולה לדעת מכאן ממה נובעת ההתנהגות (הדבר היחידי ש"קופץ" לי לראש זה אולי חשש שלה שיתפסו לה את המקום).אני כן יכולה להציע לשים לזה גבול כמו ששמים לכל התנהגות של ילד שלא מרוצים ממנה. לגבי החפצים שלה - אם זה מפריע לה,אני הייתי מונעת את זה שתינוקות יתקרבו לחפצים שלה.לדעתי,זו זכותה. בהצלחה, מור

30/10/2006 | 11:25 | מאת: ןרדה

תודה רבה על ההתייחסות. השאלה שלי היא מה יכולה להיות הסיבה לכך שאותו חשש מופנה דוקא כלפי תינוקות ??

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות