סמכותיות והרגלי ביצוע הוראות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

26/10/2006 | 06:25 | מאת: סתיו

שלום רציתי לדעת איך בונים סמכותיות ההבנה שההורים הם אלו שצריכים לקבוע את הגבולות ולעמוד עליהם. וכן איך בונים יראה מהורה חיובית? וכן הבן שלי בן 4 הייתי רוצה שהיו לו הרגלי ביצוע הוראות לדוגמא: בחוברת צביעה לצבוע בתוך העיגול ולא בחוץ או שאנו הולכים לשיעור מוסיקה שהמורה עוצרת את המוסיקה, לעצור הוא גם אומר אני רוצה לשלוט אני רוצה לאמר את הסדר:לשחק להתקלח לאכול , בסדר שלי אמא ולא בסדר שלך

30/10/2006 | 10:18 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, לא כ"כ הבנתי חלקים מהשאלה - "איך בונים סמכותיות ההבנה שההורים הם אלו שצריכים לקבוע את הגבולות" - איך בונים את ההבנה אצל מי ? אצל ההורים ? אצל הילד ? אם הכוונה לילד - אין צורך "לבנות הבנה",פשוט מציבים גבולות והילד מגיב אליהם. אם הכוונה,איך מציבים גבולות ? אפשר לקרא ב"שאלות ותשובות" משמאל את החלק - התפרצויות זעם והצבת גבולות. לגבי יראה - הנה התשובה שלי http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xFT-22770,xFP-22857,m-Doctors,a-Forums.html לגבי ביצוע הוראות - צריך להבדיל קצת בין לצבוע בתוך עיגול (שזה לא נורא שילד בן 4 לא עושה בדיוק) לבין חוסר הקשבה למורה/הורה... מה שאת מתארת כאן היא בעצם מע' יחסים שבה הסמכות וההרכיה לא ממש ברורים. כדאי להתחיל מקריאת המאמר המצורף ובהמשך לשקול לפנות לאחת מקב' ההורים המתקיימות בביה"ס להורות באזורים שונים בארץ http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&article=108 http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&article=109 במידה שאת מעוניינת בתשובה יותר ספציפית,את מוזמנת לשאול שאלה יותר ספציפית כולל תאור של הילד,אופיו,תפקודו בגן,דוג' לנושא עליו שואלים וכו'. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות