ילדה מרביצה (בת 5 ושלושה חדשים)

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

18/10/2006 | 18:43 | מאת: אמא מודאגת

בתי הבכורה בת 5 ושלושה חודשים - כאשר אחותה הצעירה (בת 3 ו- 8 חודשים) לא עושה מה שהגדולה רוצה (אם זה כשהן משחקות או סתם כך) הגדולה ישר מכה את אחותה. יש להן עוד אח בן שנתיים וחודשיים. הגננת אומרת שבגן היא בכלל לא מכה. איזו סיבה יכולה להיות לכך שבבית היא מכה ובגן לא? היא מכה בבית גם כשאני רואה וגם כשאני לא בסביבה.

22/10/2006 | 10:05 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, חסרים פרטים בהודעה כדי שאוכל להבין קצת יותר לעומק. אבל,מכיוון שאת כותבת בבית היא מכה ובגן לא,כדאי לבדוק מה קורה בבית שמעודד אותה להכות את אחותה. הכיוונים שכדאי לבדוק : - האם ישנה הרבה השוואה בינה לבין אחותה. - דפוסי התקשורת בינכם,ההורים,לבינה (עד כמה אתם מקשיבים,פותרים בעיות ע"י שיחה והבנה או ע"י איום וענישה וכו'). - עד כמה ישנם גבולות בבית ועד כמה אוכפים אותם. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות