האם לביתי בת ה - 3 יש בעיה פסיכולוגית?

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/10/2006 | 12:15 | מאת: גלית

שלום רב, 1. שמי גלית יש לי 2 ילדים, אריאל ילדה בת 3 ותינוק יהונתן בן 4 חודשים. זה מספר חודשים עוד הרבה לפני שילדתי אריאל החלה לתחום מן גדר דמיונית המגנה מסביבה, זאת אומרת שאם היא יושבת (דרך אגב אריאל אף פעם לא משחקת בחדר לבד) במקום מסוים היא מתחילה בצורה שלדעתי אובססיבית לתחום מסביבה מן סוג של גדר שעשויה מהשלטים (של הטלויזיה), חיתולים, בובות, ספרים וכל מה שהיא רק מוצאת אפילו אם זה בקירבת אחד מאיתנו ההורים אז היא מניחה יד או רגל שלנו על מנת לסגור את המעגל מסביבה ובאם ואנו זזים אז היא כועסת. חשוב לציין שבמסגרת המעון היא איננה עושה את זה ובנוסף בעבר היא נהגה לעשות זאת יותר כיום זה פוחת אבל עדיין קיים. מה עושים? האם יש לפנות לפסיכולוג? 2. לאריאל יש גם בעיה של התפרצות וכעס במיוחד כאשר אנו לא נענים לבקשות מסוימות שלה ואף במעון היא נוהגת להתפרץ ולכעוס ולאחרונה היא אפילו גילתה התפרצות אלימה כלפי הגננת (משהו שלא קרה בעבר). גם התפרצויות הכעס לא היו בגיל צעיר יותר (עד גיל שנתיים וחצי בערך). מה עושים? יש לציין שההתייחסות שלה כלפי האח הקטן הוא מאוד אוהב - היא שרה לו, מחבקת אותו, מספרת לו סיפורים, שמה לו מוצץ כשהוא בוכה וכד'. בבקשה עיזרו לי. תודה.

13/10/2006 | 20:56 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, אני כמובן לא יכולה לדעת דרך פורום האם ואיזו בעיה יש לילד... מה שכן,אני כן הייתי פונה לאיש מקצוע לקבל חו"ד. עוד לפני כן,חשוב לדעת האם התופעות מופיעות גם בגן ואם כן,כיצד. במידה שגם בגן,הייתי הולכת קצת יותר מהר להתייעצות. במידה שלא,הייתי בודקת מה בקשר שלכם מאפשר את ההתנהגות הזו ומתחילה בהדרגה לשים לעניין גבול. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות