המשך שאלה,מילד שמפליק למטפלת שמפליקה???

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

11/10/2006 | 12:40 | מאת: אמא מודאגת

מור שלום, אני האמא של הילד שמפליק....קראתי את השאלות והתשובות ומאוד אהבתי והתחברתי למה שכתבת ואיישם. עכשיו יש לי בעיה נוספת.... הילד שלי "הדגים" ואמר במילים לסבתא שלו לפני יומיים, שהמטפלת שלו (אני לא אחשוף את שמה אז נניח ששמה הוא שולה... נתנה מכות!!! הוא אמר במילים אלו: שולה מכות. וסבתא שאלה אותו: מה שולה עשתה לרורי? והוא ענה לה: מכות!!!! והדגים מכה על פרק כף ידו. טוב,בשלב הזה אני באמת הייתי די נסערת,אבל כשפגשתי אמא אחרת ומהא לדא הגענו לזה שגם לילד שלה היתה תקופה קשה של סיוטי לילה וצרחות ומה לא (הוא והילדה שלי היו באותה קבוצה עם המטפלת הזו ,שעכשיו הילד הקטן שלי אצלה) הילד שלה גם טופל עם פסיכולוג וכו',וגם אותו שאלו שאלה שכזו: מה רותי נותנת? נשיקה. מה שולה נותנת? מכות!!!. אותה אמא עמדה מולי עם דמעות בעיניים ואמרה לי שהיא עדיין לא רוצה להגיע למסקנה הזאת שיכול להיות שהוא צ'ופח בידי אותה מטפלת, מה שגם שתמיד שמענו עליה דברים טובים וקומפלימנטים וכו' ואני ממש לא רוצה להאמין שהיא מפליקה וגם אותה אמא, ולא שמענו שום דבר מאמהות אחרות (ומה שלא יודעים לא כואב) אבל האם ילדי יכול באמת להגיד לי שמציקים לו? מה עושים? ומה שמוזר הוא, שהילדה הגדולה שלי בכלל לא רוצה להתקרב אליה ולמטפלות אחרות היא כן מתקרבת...מוזר בהתחשב בהכרות המעמיקה של שתיהן. מה את חושבת???? תודה מכל הלב.אמא מודאגת.

13/10/2006 | 22:12 | מאת: מור וכסמן

הי, תודה.. :). ולשאלה - אכן מצב לא נעים ולא קל. מה עושים ? מתייחסים,בודקים אבל שומרים גם על פרופורציה. אני (כמו תמיד) הייתי מתחילה מתצפית בגן. מה מטרתה ? לא לבדוק האם המטפלת מרביצה (כי גם עם כן,היא לא תעשה זאת לידך),אלא לבדוק את היחסים והאוירה בגן. איך עורכים תצפית ? תמצאי משמאל ב"שאלות ותשובות" בחלק גן.אמנם זה מתייחס לבחרית גן,אבל הרעיון דומה. עכשיו,בתצפית שלך חשוב לשים לב ל - תגובות הילדים. ילד שרגיל לקבל מכה על מעשה מסויים,מגיב בבהלה/רתיעה/בריחה/פחד כשהוא טועה ועושה את המעשה. גם אם לא תראי מכה,תוכלי לראות תגובה של ילד. שימי לב לדרך בה היא אוחזת את הילדים,כיצד היא מתקשרת איתם (האם זה נחמד ומקסים באפן מוגזם ? אם כן,מדוע ?),עד כמה הילדים שמחים לקראתה ? היחס של שאר הצוות כלפיה וכו'. בצאתך,כשהדברים טריים,רשמי לעצמך נק' והכי חשוב - שימי עצמך במקום של ילד וחשבי האם היית (באינטואציה,בלי הרבה מחשבה) רוצה שהיא תטפל בך. תצפית כזו אמורה לתת לך הרבה מידע ולאחריה תוכלי לשקול את ההמשך. מה שכן,חשוב שהמטפלת לא תרגיש מאויימת או שבאת לבדוק אותה או מישהו מהצוות. תוכלי לטעון שמכיוון שלאחרונה הילד מפליק,כחלק מהטיפול את רוצה לראות איך הוא בגן... (או משהו בסגנון). את מוזמנת להביא לכאן את מה שראית בתצפית ואשמח לשקול איתך את ההמשך. בהצלחה ואשמח לעידכונים, מור

13/10/2006 | 22:13 | מאת: מור וכסמן

הי, תודה.. :). ולשאלה - אכן מצב לא נעים ולא קל. מה עושים ? מתייחסים,בודקים אבל שומרים גם על פרופורציה. אני (כמו תמיד) הייתי מתחילה מתצפית בגן. מה מטרתה ? לא לבדוק האם המטפלת מרביצה (כי גם עם כן,היא לא תעשה זאת לידך),אלא לבדוק את היחסים והאוירה בגן. איך עורכים תצפית ? תמצאי משמאל ב"שאלות ותשובות" בחלק גן.אמנם זה מתייחס לבחרית גן,אבל הרעיון דומה. עכשיו,בתצפית שלך חשוב לשים לב ל - תגובות הילדים. ילד שרגיל לקבל מכה על מעשה מסויים,מגיב בבהלה/רתיעה/בריחה/פחד כשהוא טועה ועושה את המעשה. גם אם לא תראי מכה,תוכלי לראות תגובה של ילד. שימי לב לדרך בה היא אוחזת את הילדים,כיצד היא מתקשרת איתם (האם זה נחמד ומקסים באפן מוגזם ? אם כן,מדוע ?),עד כמה הילדים שמחים לקראתה ? היחס של שאר הצוות כלפיה וכו'. בצאתך,כשהדברים טריים,רשמי לעצמך נק' והכי חשוב - שימי עצמך במקום של ילד וחשבי האם היית (באינטואציה,בלי הרבה מחשבה) רוצה שהיא תטפל בך. תצפית כזו אמורה לתת לך הרבה מידע ולאחריה תוכלי לשקול את ההמשך. מה שכן,חשוב שהמטפלת לא תרגיש מאויימת או שבאת לבדוק אותה או מישהו מהצוות. תוכלי לטעון שמכיוון שלאחרונה הילד מפליק,כחלק מהטיפול את רוצה לראות איך הוא בגן... (או משהו בסגנון). את מוזמנת להביא לכאן את מה שראית בתצפית ואשמח לשקול איתך את ההמשך. בהצלחה ואשמח לעידכונים, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות