אור-לי-בהמשך לתשובתך....

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

09/10/2006 | 20:54 | מאת: תמי

אור-לי שלום, בתשובתך ענית לי כי: טבעי עבור ילד כמעט בן 3 לעסוק בשאלות הקשורות בשליטה ובאוטונומיה. ילדים בגיל הזה חשים מצד אחד אוטונומיה כיוון שהם מסוגלים לעשות בעצמם המון דברים חדשים , ומצד שני הם עלולים לחוש בושה, כיוון שהם לא תמיד מצליחים לשלוט בכל מה שהם רוצים לעשות. יתכן שבנך עסוק, באופן נורמלי, בשאלות אלו. עם זאת, אם העניין נראה בעינייך חריג והילד מפרש הצעה תמימה כ"ניסיון השתלטות", חשוב לחשוב למה הוא צריך לשמור בקנאות רבה כל כך על תחושת השליטה שלו. כדאי לחשוב איפה הוא מרגיש חסר שליטה בצורה שעלולה להביך אותו ואשר גורמת לו להילחם להחזרת השליטה לידיו. למה את מתכוונת לחשוב למה הוא צריך לשמור בקנאות רבה כל כך על תחושת השליטה שלו. ולחשוב איפה הוא מרגיש חסר שליטה בצורה שעלולה להביך אותו ואשר גורמת לו להילחם להחזרת השליטה לידיו.אני רואה רק שחשוב לו להיות בשליטה ושאף אחד חלילה יגיד לו מה לעשות כי הוא הגדול,והחזק והבלה בלה בלה שבגיל הזה הם רוצים להיות... תכווני אותי בבקשה...

11/10/2006 | 17:01 | מאת: אור-לי מרדר

תמי שלום, את כותבת שהילד לא רוצה "שאף אחד חלילה יגיד לו מה לעשות כי הוא הגדול והחזק והבלה בלה בלה שבגיל הזה הם רוצים להיות". אפשר לחשוב מהניסוח שלך (ואנא תקני אותי אם אני טועה) שמה שהילדים בגיל הזה רוצים הוא "בלה, בלה, בלה" ושהרצון להיות גדול וחזק הוא חסר חשיבות. ייתכן שהילד צועק "אל תגידו לי מה לעשות" כדי לשכנע את העולם שהוא לא כל כך קטן וחלש ושיש דברים שהוא יכול ורוצה לעשות לבד, ללא הפרעה? אור-לי

11/10/2006 | 21:44 | מאת: תמי

אני ממש לא חושבת שלהיות גדול וחזק זה חסר חשיבות כשרשמתי בלה בלה.. זה לא היה מתוך זילזול חלילה אלא התכוונתי והתייחסתי למילה בלה בלה כתחליף למילה וכו' ... על מנת שתביני על מה מדובר מבלי שאצטרך לפרט. וההיפך אנחנו מאוד נותנים לבנינו לעשות דברים באופן עצמאי , תמיד מדרבנים אותו לעובדה שהוא יכול והוא גדול ..ואין לו מה לשכנע את העולם בכך כי אנחנו נותנים תחושת over של אתה מסוגל... ולכן אני כ"כ מופתעת מהתנהגותו. גם אני באה מתחום החינוך ולכן אני פונה אלייך להתייעצות וזאת שוב בשל העובדה שאת תחושת השליטה והעצמאות אנו נותנים לו ומפרגנים לו ולכן התנהגותו כ"כ מציקה לי....

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות