נשיכות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

04/10/2006 | 18:40 | מאת: שולי

שלום, בני בן 4 ו - 5 חודשים יש לו אח בן שנתיים ו - 5 חודשים בתקופה האחרונה הוא נושך ילדים בגן שלו במשך שבועיים הוא נשך כבר 3 ילדים שלא עשו לו כלום הוא לא מקשיב בקולי ובקול אביו אנחנו יוצאים מדעתנו הוא מציק לאח שלו הרבה חוטף לו כל דבר מהיד כל דבר שאח שלו לוקח ומשחק איתו הוא חוטף לו בצורה מתוחכמת כאילו הוא צריך לתקן את החפץ וכדומה ואם אח שלו לא מוותר לו אז הוא חוטף לו ודוחף אותו אני רוצה לציין שיש לו ליקוי ראיה (ניסטגמוס) (גם לאחיו) ויש לו משקפיים הילדים בגן מכירים אותו כבר משנה שעברה ולא מציקים לו בקשר למשקפיים הם יודעים שבמפגשים הוא קרוב לגננת והם לא קמים מהמקום במפגש, רק הוא כדי להסתכל מקרוב . הגישה שלנו כשהוא מרביץ לאח שלו (דוחף אותו או מציק לו) אנחנו מענישים אותו שמים אותו בחדר למשך 4 דקות לפי זמן הגיל שלו ואח"כ הכל טוב ויפה עד הפעם הבאה. אנחנו לא מפלים בינו לבין אחיו מקבלים אותו יחס אני רוצה לציין שבקיץ האחרון עברנו דירה בחופש הגדול והוא היה חלק מזה עזר לנו והתרגש מאד. אנחנו מתוסכלים ולא נעים לנו מההורים בגן שהילדים שלהם ננשכים הוא תמיד היה קצת שובב אבל בחודש האחרון הוא עבר כל גבול ובשבוע האחרון אני הרמתי את הקול שלי כי לא יכולתי לשלוט על עצמי והוא עשה לי דווקא הוא צוחק לי בפרצוף כשאני מתעצבנת עליו אני מנסה לדבר איתו אבל הוא כל הזמן מעביר נושא אני לא יודעת מה לעשות אנחנו נותנים לו הכל לא מחסירים ממנו כלום אם זה חוגים ומשחקים וצעצועים אשמח מאד לתגובה תודה רבה וחג שמח

09/10/2006 | 01:33 | מאת: אור-לי מרדר

שולי שלום, אני מצרפת קישור למאמר העוסק באופן מקיף בנושא נשיכות בקרב ילדי גן. אני מקווה שתמצאי בו מענה לשאלותייך. http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=316 (במקרה שלא ניתן יהיה לפתוח את הקישור, copy ו-paste עשויים לעקוף את הבעיה). בברכה, אור-לי

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות