ילד שמפליק....

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

04/10/2006 | 13:43 | מאת: אפיק

שלום למור, בני בן שנה וחמישה חודשים.ילד מקסים,עירני ומבין .בהחלט ילד נורמלי.בקו הבריאות ואין בעיות מיוחדות. נמצא במעון יום ומשתלב יפה(עד גיל 9 חודשים היה איתי בבית). יש לו אחות בת שנתיים ושבעה חודשים ולרוב הם מסתדרים יפה. רק מה, הוא מרבה לנשוך ולמשוך שערות כאשר רוצה את מבוקשו או אם נלקח ממנו חפץ ולפעמים גם סתם בלי סיבה (וזה יכול להיות מאחותו,ילדים בגן,הורים,סבתות) למרות שאחרי כל נשיכה/שריטה/משיכה,הוא נותן נשיקה ומלטף.לפעמים אני יכולה להסתכל עליו ופתאום הוא נותן לי "פליק" על הפנים וזה כואב (נראה לי שהוא עושה זאת מחיבה אלי).המטפלת שלו במעון מדווחת לי שהוא נשך ילדה בלחיה (באמת נשיכה לא יפה) ומספרת שהוא נוטה להתנהגות קצת "אלימה"... בבית אני מדברת איתו ומנסה להסביר לו "שלא נושכים" לפי הבנתו שלו. גם במעון עושים אותו הדבר. אך האם יש מקום לדאגה??האם זהו שלב התפתחותי?האם בנים יותר אלימים מבנות? יש לי הרגשה שכאילו "מענישים" אותי על ההתנהגות שלו.. או שאני אמא לא טובה (למרות שאני באמת משתדלת ותמיד אומרים לי שאני כן אם למופת).באמת קצת מתסכל.אנחנו לא כועסים עליו (ההורים),אבל שמתי לב שגיסתי מרבה לצעוק לידו ותוך כדי משחק לתת לו כאילו מכות קטנות והוא גם מחזיר לה.ההתנהגות הזו מעצבנת אותי,כי אולי משם זה מגיע ואפילו לא שמנו לב. כשאני כועסת עליו מאיזושהי סיבה,אז אחותו גם מגיבה ומנסה להרביץ לו בחזרה.אז אלו כל הפרטים. אשמח לתשובתך המהירה.שנה טובה וחג שמח. אפיק.

08/10/2006 | 15:58 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, נתחיל מהפניה לתשובות בנושא.אם ישארו שאלות,אני כאן. ב"שאלות ותשובות" משמאל,אנא קראי את החלקים - גיל שנתיים (למרות שהוא יותר קטן) ובחלק - התפרצויות זעם והצבת גבולות ,את השאלה השניה. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות