התקפות זעם בגיל 3.5

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

27/09/2006 | 08:32 | מאת: הדס

שלום רב, בתי בת 3.5, נכנסה בתחילת ספטמבר לגן עירוני (עד עכשיו היתה בגן פרטי). בגן 35 ילדים, ומדווח לי שהיא מתנהגת למופת. בבית לעומת זאת, אם משהו לא מוצא חן בעיניה היא מיד צורחת ומשתוללת. היא מבקשת דברים בצורה מאוד אלימה, ודורשת ביצוע מיידי. כמובן שהיא לא מקבלת את מה שהיא רוצה אם היא מבקשת בצורה זו. בנוסף, בשבוע האחרון היא התחילה לנשוך. אם עושים/אומרים משהו שנוגד את הרצונות שלה. אתמול, בפעם הראשונה היא נשכה גם בגן. ההתנהגות שלה עד עכשיו היתה הרבה יותר סבירה. גם אם היו לה התפרצויות זעם, הם התבטאו בעיקר בבכי היסטרי. היום היא יכולה לנשוך, לצרוח, להרביץ, לבכות ואחרי שניה שהיא נרגעת, להתנהג כאילו כלום לא קרה. אני כבר לא מסוגלת להתמודד איתה, ואני מרגישה שאני מאוד כועסת עליה, גם כשהיא עוד לא עושה כלום, כי אני יודעת לאן היום הזה יוביל. אין לי כוחות ואני מבקשת עזרה. כיצד להתמודד איתה וכיצד להתמודד עם הרגשות שלי. תודה

28/09/2006 | 15:54 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, נתחיל מהפניה לתשובות קודמות שיכולות לעזור. אם ישארו שאלות,אני כאן. ב"שאלות ותשובות" משמאל,החלקים - התקפי זעם והצבת גבולות,תסכול,וכדאי גם - גיל שנתיים (למרות שהיא גדולה יותר). התנהגות כמו שאת מתארת בדר"כ נהוג לשייך לתסכול. יתכן שדבר מה גורם לתסכול (זה בסדר,מותר לילד להיות מתוסכל..:)) ומכיוון שהיא לא יודעת כיצד להביע את זה,היא "מראה" את התסכול ע"י התנהגות כזו. כאמור,בתשובות אליהן הפניתי תוכלי לקרא על התמודדות עם תסכול וחשיבות השיקוף. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות