גיל התבגרות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

13/09/2006 | 09:32 | מאת: shanieden

רוצה לקבל עיוץ על הבן שלי בן 18 מהורים גרושים +אחות בת 9 שמתגוררת איתי (אמא) ואח בן 15 שמתגורר איתו יחד עם אביו. כי 6 שנים הוא בלי קשר עם אמו במשך 4שנים לאחר שאבא לקח אותו להתגורר איתו, הוא התחיל להמשך למעשים לא חוקים, מעשן סמיםו מסתובב בחברה לא רצויה, בזמן האחרון הוא מנסה כל מני דברים, כמו לעבור לגור במקום אחר, אבל לא הצליח להיות מחוץ לבית או ממסגרת החברים הקבועים,חייבת לציין שהוא ספורטאי מצטיין,אבל בכל זאת הוא מסתובב עם חבורה של פושים, ולא מנסה לחשוב על העתיד שלו, הוא ילד נבון וחכם, עם דמוי עצמי נמוךו מבודד חברתי בכלל ההתנעגות שלו. מגיל 14 הוא נמשך לכל מני דברים לא יישרים, יש לו כמה תיקים על שימוש עצמי בסמים, והוא מרגיש שנדפק לו החיים, הצבא דחה אותו, והוא ללא דרך. אני צריכה עזרה כדי לעזור לו חייבת לציין שאני והבן שלי חידשנו קשר ואני מוכנה לעזור לו בהכל תודה שני

14/09/2006 | 11:25 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, צר לי אבל המצב שאת מתארת מצריך יותר מאשר עצה כזו או אחרת בפורום. כמובן שבמצב כזה מומלץ לפנות לטיפול. העניין הוא שבנך צריך לקחת איזושהי אחריות ולהחליט שהוא רוצה לשנות משהו בחייו. הוא מבוגר,ואין שום דרך לכפות עליו עזרה מקצועית. המוטיבציה צריכה להיות שלו. נסי לשוחח איתו על אפשרות של קבלת עזרה מקצועית. אם הוא יסכים,נהדר. אם לא,חתכן שכדאי לך לשקול לפנות בעצמך על מנת לקבל כלים כיצד לעזור לו וכיצד להתמודד עם מצבו. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות