"פלשבקים" מהעבר שמשפיעים על ילדי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/09/2006 | 07:03 | מאת: הילה

אני אמא לילד בן 6.5 שהחל לפני כשבועיים את כיתה א' .ילדי הוא ילד מאוד נבון ויחד עם זאת מאוד רגיש,זאת אומרת שכשהילד נפגע בבי"ס מילדים מסוימים- גם אינו עונה או "מחזיר" וגם אינו מתלונן שמא הוא הצטייר כילד בכיין בפני השאר או שמא יבקשו "הנאשמים" לנקום בו.אני כהורה בעלת רגשי נחיתות מהעבר וכן תמונות מהעבר שלי בגילו שהיו כלל לא נעימות (התעללות מילוללית מצד ילדי הכיתה,השוואה בלתי פוסקת ביני לבין אחותי המוצלחת ממני) איני מוצאת את המילים המתאימות או ההכוונות הנכונות שעליי לתת לו על מנת שיתמודד אני נפגעת עד עומק נשמתי כאילו הילדים פגעו בי בעצמי ומפתחת בראש כל מיני מחשבות כאילו הילד מאוד סובל כאילו המורה אוהבת אחרים יותר ממנו לכן היא לא מטפלת בנושא.איני מוכנה לחשוב שגם הוא יתפתח להיות כמוני בעל רגשי נחיתות אבל יחד עם זאת אני לא יודעת מה להגיד לו או איך לא לשדר לו את תחושותיי על מנת שלא ישפיעו על אופיו.אנא תשובתך בהקדם כי השנה רק בחיתוליה ולבטח יהיו לי עוד הרבה תרחישים בעתיד שוב ולא יודעת לאן אני מסוגלת להגיע במחשבותיי הפסימיות. תודה מראש.

13/09/2006 | 00:32 | מאת: ציפורת

וחיבוק גדול ואולי רעיון להתייעץ עם איש מיקצוע בהכוונת הילד. אני מבינה לליבך וגם אני לא טובה בהכוונה חברתית אבל לשמחתי בעלי מצטיין בתחום. אם יש מישהו מהמשפחה שחזק ביחסים חברתיים אפשר להיעזר בו. בהצלחה רבה!!

26/09/2006 | 00:44 | מאת: מור וכסמן

לילה טוב, אם תקראי את הכתבה משמאל "על שלש גישות,אמא ומטפלת.." תביני שכולנו ניזונים מעברנו ומההתנסויות שלנו וזה מה שאנחנו משדרים לילדים שלנו. מאד הייתי רוצה לתת לך "מתכון" - תעשי x , אל תגידי y, והכל יסתדר. אבל זה לא עובד ככה לצערי. זה תהליך ארוך,שבדר"כ נעשה בלווי של איש מקצוע. קשה לעשות את זה לבד. מה שכן אני יכולה להציע - כשהילד מספר לך על התנסות כלשהי,עוד לפני שאת עונה עצרי ונסי להבין איפה זה "נוגע" לך,זהי את התחושה שעולה אצלך,את הרגש שמציף אותך. ואז... זכרי,זה שלך, לא שלו !. כאמור,הדבר המומלץ ביותר הוא לפנות ליעוץ. בהצלחה, מור

26/09/2006 | 00:50 | מאת: מור וכסמן

אני מוסיפה לינקים למקרה אחר שגם נוגע בעניין איך אנחנו כהורים משליכים מעולמנו על ילדינו. כדאי לקרא הכל לפי הסדר (כל לינק הוא שרשור שלם שכדאי לקרא בו את כל ההודעות) http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xPG-49,xFT-20222,xFP-20222,m-Doctors,a-Forums.html http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xFT-20499,xFP-20499,m-Doctors,a-Forums.html http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xFT-20499,xFP-20684,m-Doctors,a-Forums.html בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות