בחינות רבותי...בחינות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

27/01/2005 | 11:31 | מאת: נועה

היי מור, ביתי לחוצה פחד מהבחינות בגרות. האם יזיק לקחת 5 מג דרלין. איך , לכל הרוחות ,אפשר להרגע. במגן היה לה בלק אאוט טוטלי, והיא חורשת, יודעת את החומר... תדה על התיחסות נועה.

30/01/2005 | 10:14 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, לגבי הדרלין - מכיוון שאני לא רופאה אני לא יכולה לענות. מה שכן את צריכה לזכור שלכל התרופות האלו יש תופעת לוואי שיכולה להשפיע על ביצוע הבחינה - נטיה לנמנום. איך אפשר להרגע ? תלוי מאוד מי הילדה.האם היא ילדה שבדר"כ נלחצת מדברים ? האם מדובר בפרפקציוניסטית? האם היו כאלה תקופות לחץ בעבר ואם כן כיצד היא התמודדה והתגברה ? עד כמה מיחסים חשיבות אצלכם בבית לבחינות (ז"א,האם מדברים גם על מצב שבו לא מצליחים בבחינות ומה אז... ) ? חשוב לעבוד עם הילדה הרבה על כך שהבחינות הן לא סוף העולם ובעצם גם אם נכשלים בהן לא קורה כלום. (כמובן שהמטרה היא לא להביא לכשלון אלא להכניס את העניין לפרופורציות הנכונות).אפשר לתת דוג' לאנשים שלא הצליחו בבחינות ואחרי הצבא השלימו אותן והיום הם... .או כל דרך אחרת שתעביר את המסר שמדובר בסה"כ בבחינה ולא בשאלה של חיים ומוות. במידה שאינכם מצליחים לעזור לה בבית אפשר לפנות ליעוץ ממוקד של מס' פגישות על מנת לעזור לה או לפנות ליועצת ביה"ס. שיהיה הרבה בהצלחה, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות