יציאת משפחה לחופשה בחו"ל ללא הילדה קטנה-התלבטות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

24/08/2006 | 06:17 | מאת: חני

בוקר טוב, בחופשת החגים נצא כל המשפחה (הורים, שני ילדים 13,14) לארה"ב לטיול בר מצווה. במשפחה עוד ילדה בת 4, אשר מאוד קשורה אלינו. משיקולי נוחות ורצון לקיים את הטיול "כהלכתו" (מבלי להתחשב ברצונותיה וצרכיה של הקטנה - מנוחה, אכילה ועוד) החלטנו (בלב כבד ) לצאת בלעדיה. הטיול בן שבועיים וחצי ימים בתקופת החגים הקרובה. הקטנה נשארת בבתנו עם סבתה (אימי) דמות שהיא מאוד אוהבת ואשר שומרת עליה בשגרה מס' פעמים בשבוע, כולל שינה. אימי מבלה אצלנו הרבה מאוד והקשר בין השתיים מצויין. היום, לאחר חופשת הקיץ, כאשר הקטנה צמודה אלינו בכל שעות היום והלילה, הולך ומתחזק בי הרגש שהיא עומדת לעבור משבר לא פשוט. לא שהייתי משנה את ההחלטה לגבי הטיול, אך בהחלט יש לי התלבטות כיצד להסביר לקטנטנה שאנו יוצאים בלעדיה (עדיין לא "בשרנו" לה - זה נראה לי מוקדם מידי ויכול ליצור איזושהיא חרדת נטישה). שאלותי: 1. מתי לספר לה על היציאה., 2. איך לספר לה. 3.מה יכול להקל על התקופה, מעבר להמשך שהייה במקום מוכר (הבית עם המשחקים, הקלטות והמיטה שלה) 4.הקטנה עדיין לא נגמלה ממוצץ, בימים האחרונים החלה לבקש להגמל, האם זה הזמן? והאם לא כדאי להמתין עד החזרה מחו"ל 5. כאשר נהיה שם, מה נכון יותר, להתקשר מידי יום, להתקשר מידי פעם. לא נראה לי שיש לה מושג של זמן ואיך מסבירים ש"עוד מעט חוזרים" מוטרדת מאוד. אנא תשובתך. חני

10/09/2006 | 12:11 | מאת: מור וכסמן

הי חני, אני חייבת להגיד שנשאלתי כאן כבר כמה פעמים לגבי נסיעה ללא ילדים ואף פעם לא היתה לי בעיה לענות. עם השאלה שלך הרגשתי לא כ"כ נוח. לי,והדגש הוא - לי (זה לא משהו שאמור להשפיע על ההחלטה שלך. אני פשוט מסבירה,כדי שיהיה ברור מה הלך הרוח שמלווה את התשובה),קשה עם זה ש 4 בני משפ' נוסעים ורק אחת נשארת. אני מנסה לחשוב על איך לא מעבירים לילדה את המסר שאני הרגשתי בקריאת ההודעה. כי אני לא ממש חשובה כאן בסיטואציה,מה שחשוב הוא איך הילדה תקבל את זה ואני חושבת שכדאי לשים לב לזה. אני אנסה לענות על השאלות : 1. להתחיל שבוע לפני הנסיעה,במין טפטופים. 2.אני מוסיפה לינק http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xFT-6807,xFP-6912,m-Doctors,a-Forums.html 3. כאמור בלינק,ואפשר להוסיף מן טבלת יאוש יפה עם מדבקות. 4. אני הייתי נותנת לה לקבוע מה הזמן,עם אופציה לחזרה. 5. אני הייתי מתקשרת מדי יום בזמן פחות או יותר קבוע. לגבי "עוד מעט חוזרים" - מסדרים את זה לפי פעילויות - מחר תלכי לגן ואז תכיני עוגה עם סבתא ואז תשני ושוב תלכי לגן ואז נגיע.... נסיעה טובה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות