התפתחות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

26/07/2006 | 16:38 | מאת: אתי

שלום יש לי ילדה בת 8 שחלה אצלה התפתחות מינית מוקדמת זאת אומרת שיעור חזה פנינו לרופאת אנקולוגית ונשלחנו לבדיקות. רציתי לדעת אייך מסבירים לילדה בגיל כזה על הווסת ועל ההתפתחות המינית שלה מבלי לפגוע בילדה השמח מאוד לתשובה.

26/07/2006 | 19:52 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, כדאי להתחיל מאיזשהי הסברה כללית.בהמשך,חשוב ללכת בקצב שהיא קובעת. ז"א,אם ההסבר הכללי מספק אותה והיא לא שואלת מעבר לכך,אין צורך לגרום להיצף מידע,זה לא תורם כלום.במידה שהיא שואלת לענות קונקרטית למה ששאלה. עם זאת,כדאי להיות עירנית לגבי המצב הרגשי של הילדה בקשר לזה (בעירנית אני לא מתכוונת לשאול אותה איך היא מרגישה והאם x מפריע לה וכו',אלא לשים לב מהצד ולהיות ערה לשינויים רגשיים). לגבי ההסברה,בכל חנות ספרים יוכלו לכוון אותך לספרים בנושא (כדאי לבחור במשהו שאת מרגישה איתו נוח ושוב,לא משהו מציף). בנוסף,כדאי להציץ באתר http://yachad.snunit.k12.il/ בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות