מה לעשות??

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

26/06/2006 | 15:26 | מאת: שיר

שלום יש לי בת בגיל שנתיים וחצי בגן. זוהי המסגרת השלישית שלה - בגיל שנה ו-3 חודשים נכנסה לגן ל-4 חודשים אח"כ עברנו מקום מגורים והייתה במסגרת 3 שבועות ולא מצא חן בעיניי המקום וכעת מספטמבר נמצאת בפעוטון שאני גם לא מרוצה. היום ביקרתי שם במפתיע, והגננת כל הזמן צועקת, אינה סבלנית וכל מה שהיא מבטיחה (לנו להורים כמו חלוקה לקבותות גיל, עבודה פרטנית עם הילדים) לא מקיימת. לבתי עד היום (כמעט סוף שנה) יש קושי להיפרד ממני בבוקר והיא בוכה. שאלתי היא מה עושים?? שוב להכביד על הילדה ולהחליף לה מסגרת? זה לא יפגע לה בביטחון? בתחילת השנה אני אמורה ללדת ולא רוצה לעשות לה שינויים גדוולים אבל מצד שני אני מאוד מתייסרת עקב הניהול הכושל בגן!! ונראה לי שגם לבתי לא טוב שם! מה עושים???? מבחינתי להעביר כבר עכשיו אבל שוב דואגת לבתי

28/06/2006 | 10:49 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, את מתארת המון מעברים ושינויים לילדה כ"כ קטנה. חשוב שתביני את החשיבות בהתאמת מסגרת לילדה כ"כ קטנה,לפני שאת מכניסה אותה אליה. זו כבר פעם שניה שאת מכניסה למסגרת ובדיעבד מגלה שאת לא מרוצה ממנה. כדאי לקרא ב"שאלות ותשובות" משמאל בחלק - גן,איך בוחרים מסגרת. לפחות כדי שבפעם הבאה תהיי מרוצה ושלמה עם המסגרת שתבחרי. מה עושים כרגע ? מצד אחד,כמובן שאם אנחנו מתרשמים שהמסגרת לא מתאימה ולילד לא טוב,צריך להוציא את הילד מהמסגרת. מצד שני,זו כבר המסגרת השלישית שלה תוך בערך שנה והנוסף,היא עומדת בפני שינוי מאוד גדול - הולדת אח. במצב כזה כמובן שלא מומלץ להעביר שוב. אז איך מחליטים ? 1. עושים הערכה עד כמה לא טוב לה בגן ? 2. איזה טיפוס היא - האם מסתגלת בקלות,ילדה "קלילה",חברותית,פתוחה וכו' או ילדה סגורה,שלוקח לה הרבה זמן להתאקלם,בוכה הרבה וכו'. כמובן שאם ילד הוא חברותי,סתגלן קל יותר להעביר אותו מאשר אם הוא סגור. 3. עד כמה את בטוחה שזה השינוי האחרון בשגרת חייה לשנה שנתיים הקרובות. כמובן,שאני לא אוכל לענות לך באפן חד משמעי דרך פורום,מבלי לראות את הילדה. אני העלתי כאן את הנושאים שע"פ את אמורה להחליט. אם לא תצליחי להגיע להחלטה ע"פ הפרמטרים הללו,תמיד אפשר להתייעץ עם איש מקצוע פנים מול פנים. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות