לימודים,זעם,חוסר ביטחון

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

06/06/2006 | 17:37 | מאת: אור

יש בן בין 13.5 ויש לו בעיות בלימודים לפעמים הוא מוציא מבחנים גבוהים ולפעמים הוא מוציא מבחנים נמוחים כמו 30 . נראה לי שהוא לא רוצה ללמוד כי בביתינו יש ילד גדול יותר בין 16.5 שהפסיק את הלימודים והחליט שהוא מתחיל לעבוד . יש לילד הקטן יותר קצת קינאה מאחיו שנראה לו שהוא יותר חופשי ממנו , כמובן שזה לו היה בהסכמתינו, אבל לאחר התמודדיות קשות שהיה בורח מלימודים הוחלט ע"י יעוץ לשלב עבודה כולל לימודים בערב בשלב מאוחר יותר . הילד הקטן הוא נראה על פניו מחוסר ביטחון אנחנ כהורים ראינו שהוא מתבכיין על כל דבר ומתרגז על כל דבר נראה על פניו שהוא פשוט מושך את הלימודים בשיניים האמת שאנחנו לא יודעים איך לגשת אליו ואפילו לפעמים כשהוא מתפרץ אנו צועקים עליו הוא נראה לנו שהוא מחפס צומת לב יתרה רק אנו לו מצליחים להבין בדיוק מה קורה איתו הוא לא רוצה ללכת לבית ספר כאשר הוא רב עם חבר , לא רוצה ללכת לבית ספר שהנהג של ההסעה מאחר בבוקר או מקדים ,התפרצויות זעם לעיתים קרובות שמלובות בקללות על אחיו הגדול עד שהם מגיעים למכות ברצוני לקבל ממך תידרוך איך לא לאבד את הילד הזה .

13/06/2006 | 18:32 | מאת: מחכה לתשובה

15/06/2006 | 09:00 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני מעריכה שבמקרה שאת מתארת לא יספיק יעוץ דרך פורום ויהיה צורך בטיפול. צריך לזכור שלא קל להיות אח של ילד שקיבל הרבה תשומת לב מהוריו (לא משנה אם זו תשומת לב חיובית או שלילית. העניין הוא שסביר שבשנים האחרונות הייתם מאוד עסוקים וטרודים באחיו). יתכן שהילד מרגיש שהבעיות שהיו עם אחיו גרעו מתשומת הלב שהוא קיבל,יתכן שהוא חש שרק אם עושים צרות ובעיות מקבלים מכם תשומת לב וכו'. אין שום פסול בכך שהילד רוצה תשומת לב. כל ילד רוצה את זה וילד שמאותת שחסרה לו תשומת לב,כדאי להתייחס אליו על מנת שהמצב לא ידרדר כך שתאלצו לתת תשומת לב שלילית (כמו אצל אחיו). אני מאוד ממליצה לחזק את הילד ולפרגן לו כשהוא מצליח "להתנהג יפה" וכשהוא עושה "צרות" לא לתת את תשומת הלב. ז"א,הוא יבין שניתנת הרבה תשומת לב כשהוא "בסדר" וכשהוא עושה צרות הוא בעצם מפסיד מתשומת הלב וזה לא כדאי לו. כמובן,שאם המצב ממשיך ואתם לא מצליחים לעשות את השינוי לבד,כדאי לפנות לטיפול לפני ההדרדרות. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות