שקרים שקרים ועוד שקרים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

04/06/2006 | 21:00 | מאת: שרה

אני אמא ל-3 ילדים 11-7-2 בן בן ובת הגדול פיתח בשנה האחרונה מגמת שקרים עקבית וכל מילה היוצאת מפיו היא שקר כל הזמן הוא מפחד לומר את האמת. הוא מתחמק משעורים מלימודים מקריאה וכל הקשור לבית הספר, עם הזמן הוא התרגל וכבר בחיי היום יום הוא ממשיך לשקר גם כשאין לו צורך בכך. אני צועקת מעירה כועסת מענישה אך הוא בשלו. אני ממשיכה בשיטתיות אפילו באלימות ולא אכפת לו כאילו הוא נולד עם תכונה זו. אני על סף ייאוש - יחד עם ההתנהגות של גיל ההתבגרות שלו, מה עלי לעשות ????

06/06/2006 | 11:39 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, מה לעשות ? לפנות לטיפול. לא ברור לי מדוע הוא "כל הזמן הוא מפחד לומר את האמת". ממה/ממי הוא מפחד ?. איך הגיע למצב שבו לתחושתו רק שקר "מציל" אותו וכו'. ילד בדר"כ לא מתחיל לשקר "סתם כך". זה יכולה להיות תגובה לפחד,חיקוי,קושי רגשי,תחושת איום וכו'. כל אלה מצריכים בדיקה יותר מעמיקה שאפשרית בטיפול. הענישה והאלימות רק יחמירו את המצב. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות