התפרצויות זעם אצל ילד בן 10

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

04/06/2006 | 19:58 | מאת: מאיה

כיצד ניתן להתמודד עם ילד בד"כ רגוע שליו, ילד חכם לכל הדעות אבל... לעיתים "חוטף" התקפות זעם והתפרציות קשות המלוות בקללות וזריקת חפצים. לאחרונה הילד גם מנסה להגיע לאלימות פיזית.(המתאימה לגילו כמובן..) מדובר בילד בן 10, המבטא זאת רק מול הוריו. המקרה חוזר על עצמו אחת לחודשיים שלושה, אך כל-כך חמור.

06/06/2006 | 11:35 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, השאלה מאוד כללית ומן הסתם כך תהיה גם התשובה... שני הכיוונים שכדאי לחשוב עליהם : 1. שליטה בכעס,דחיית סיפוקים וגבולות. עד כמה זה קיים ? 2. קשיים רגשיים הנותנים את ביטויים בצורה הזו. אם תרצי תשובה יותר ספציפית ומפורטת את מוזמנת לשאול מפורט יותר כולל דוג'. מור

06/06/2006 | 22:59 | מאת: מאיה

ברגע שאנו מעירים לילד הוא טוען שהתחצפנו אליו והעלבנו אותו ובדיעבד הוא טוען שהוא היה חייב להחזיר לנו ולא יתכן לאנחנו נעשה מה שאנו רוצים , אפילו שאנו הוריו. יש לי הרגשה שהוא לא מבין איפה הוא נמצא מבחינת איררכיה במשפחה. ומנסה להגיע למאבקי כוחות , מי ישלוט במי? אני לא מצליחה להסביר לו שייש הורה ויש ילד.הוא לא מקבל את זה. מותר לי להעיר מותר לו להביע את דעתו, אך לא בצורה בה הוא נוקט. מה לומר לו?

15/06/2006 | 08:52 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אין ספק שיש בעיה בהרככיה (כמו שכינית זאת) או יותר נכון ב - סמכות ההורית. גם ילד שמאוד כועס על הוריו ,אמור לדעת שעדיין אלה הוריו,הם הסמכות בבית ועליו להביע את כעסו בצורה נורמטיבית. את כותבת שהוא עסוק ב"מי ישלוט במי". ילדים מגיעים לעניין השליטה בדר"כ ע"י חיקוי. ילד שחש שההורה רוצה "לשלוט" בו וזוהי התקשורת בינהם,יאמץ את הדפוס הזה ואז מהר מאוד מגיעים למאבקי כוחות ומאבקי שליטה. כוחניות היא דפוס נלמד. לילדים כוחניים בדר"כ יש הורים המתקשרים איתם בכוחניות. צריך לזכור שסמכות הורית אינה שליטה/כוחניות וכו'. להיפך,הורה סמכותי הוא הורה שמכבד את ילדו והילד מכבד אותו בחזרה. אני מוסיפה כאן לינקים למאמרים (מענינים מאוד לטעמי) על סמכות הורית,כדאי לקרא. בנוסף,מכיוון שבמקרה כמו שאת מתארת יש צורך בשינוי מעמיק כדאי לפנות לטיפול. http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&cat=article&articleid=108 http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&cat=article&articleid=109 http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&cat=article&articleid=317 בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות