ביישנות וחוסר ביטחון עצמי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

09/05/2006 | 11:46 | מאת: רן

בני בן ה-3 ילד נבון ופיקח, יודע לבטא עצמו היטב ומקבל המון חום ואהבה מהסובבים אותו. בבית ובמשפחה הקרובה הכל בסדר, בעל ביטחון עצמי גבוה, פתוח ומשתף פעולה. הבעיה מתחילה כשנמצא בין קבוצה גדולה של אנשים או עם אנשים שאינו מכיר: בגן, כשיש לו יום הולדת, כשהולכים לחברים או למקום חדש וכו' אז הוא נורא מתבייש, מסתגר, ומאוד מתקשה להיפתח. הנושא מאוד מטריד אותנו ואנו לא יודעים כיצד לנהוג. למשל כשחגגו לו יום הולדת 3 בגן הוא סירב לשתף פעולה: היה כל המסיבה עם מוצץ, לא הוציא מילה, כל הזמן הרכין ראש ושיפשף את עיניו, לא זז מאימו וכו'. ראצינו לדעת האם זו בעיה כמו שאנו חושבים , כיצד ניתן לטפל בזה וכיצד עלינו להתנהג במצבים אלה?

14/05/2006 | 12:33 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, יש לי 2 בנות. הקטנה בת 3.5 - חברותית,פתוחה,קלילה,מצחיקה.... את יומולדת שנתיים חגגה בגן על תלת אופן. למה ? כי יש דברים שלא מפריעים לי ואני לא נכנסת לגביהם ראש בראש. אז הרמנו אותה 3 פעמים על תלת אופן והיא כיבתה את הנרות כשהיא רוכבת מסביב לעוגה וכו'. מה שאני מנסה להגיד שלכל ילד האופי שלו,הטמפרמנט שלו,הרצונות שלו וזה נ ה ד ר . אין עם זה שום בעיה. איך אמרה בתי הגדולה כשהיתה בגן - אבל לא בא לי לעשות לכולם הצגה . כדאי לנסות לעודד בעדינות אך לכבד את ההחלטה שלו. דרך אגב,מה שתארת הוא דבר מאוד נפוץ בגילאים האלה והרבה פעמים משתנה עם הגיל (וגם אם לא,זה לא נורא). מור

14/05/2006 | 12:34 | מאת: מור וכסמן

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות