קנאת אחים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

20/04/2006 | 21:09 | מאת: אלעד

כאשר אחד הילדים מוצא את האפיקומן, האם נכון לתת לו (ולו בלבד) את ה"פרס"? אם כן, איך מסבירים זאת לאחים המקנאים ומרגישים מקופחים, כי עדיין אינם מבינים את העניין כראוי, עקב גילם הצעיר מאוד? מאידך, אם "מוטב" לתת מתנות גם לשאר הילדים, האם זה נכון מבחינה חינוכית למנוע מילד פרס (דהיינו "יתרון" ברור בקבלת מתנה) על הישגו במציאת האפיקומן?

25/04/2006 | 08:48 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, נורא קשה לי לענות על שאלות כלליות,ברמת המקרו. בעיני,כל מקרה לגופו. עם זאת,בעיני הנכון ביותר הוא לתת מתנה גדולה יותר לילד שמצא ולאחרים משהו סימלי. אצל אחים שלא קיימת אצלם בדר"כ תחרות,סביר שלא תהיה בעיה לזה שמצא שגם האחרים יקבלו משהו סימלי. תחרותיות או כמו שאתה קראת לזה - קנאה,הם לא משהו שמופיע בערב אחד. זה בדר"כ דבר שקיים בבית וארועים כאלה או אחרים מעודדים התפרצות של זה. מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות